Tégy szódabikarbónát a fasírtba, elképesztő élményben lesz részed

fasírt
Mindmegette.hu -
konyhai tipp szódabikarbóna fasírt
Van, hogy a fasírtunk, bár isteni, túl kemény, masszív lesz. Ez elkerülhető, ha szórunk a nyersanyagokra egy kis szódabikarbónát.

A szódabikarbóna jól bevált a háztartás több területén, például a takarításnál, de a sütéshez, főzéshez is remek hozzávaló. Ha teszünk egy keveset a fasírt masszájához, a sülő húsgombóc megemelkedik, levegősebb lesz és nagyon jó puha. Akár a zsemlét is kihagyhatjuk belőle. 

Hozzávalók:

  • 80 dkg darált hús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 cikk fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só, bors
  • 2 tk őrölt pirospaprika
  • ½ tk szódabikarbóna

Elkészítés:

A darált húst keverd össze a tojásokkal, add hozzá az apróra vágott hagymát, a reszelt fokhagymát és a felaprított petrezselyemlevelet. Fűszerezd a sóval, borssal, pirospaprikával, és add hozzá a szódabikarbónát. Alaposan keverd össze a masszát, majd formázz belőle gombócokat. Helyezd őket a 180 fokra előmelegített, sütőpapírral bélelt tepsibe. Körülbelül 40 perc alatt sülnek át a húsgombócok; húsz perc után meg kell fordítani őket írja a Ripost.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.