Vannak napok, amikor vágyunk valamire, ami finom, szép, egészséges – és egy cseppnyi luxust csempész a hétköznapokba. A joghurtos kék szőlő parfé pontosan ilyen: krémes, ropogós, frissítő és tele van a női szervezet számára fontos vitaminokkal és antioxidánsokkal. Ez a kék szőlős desszert valóban pillanatok alatt elkészül, ráadásul a szőlő fiatalító hatása miatt a bőröd is hálás lesz érte!

Forrás: Shutterstock
Miért a kék szőlős desszert a titkos fegyverünk?
A kék szőlő nemcsak borként lehet kedvenc, mivel maga a gyümölcs igazi szépség- és egészségbomba. Gazdag rezveratrolban, egy erős antioxidánsban, ami segít a sejtek fiatalon tartásában és lassítja az öregedést. A szőlő jótékony hatásai közé tartozik, hogy támogatja a bőr rugalmasságát, csökkentheti a ráncok kialakulását, és megőrzi a bőr természetes ragyogását.
A benne lévő C-vitamin elősegíti a természetes kollagén termelődését, így a bőr feszesebb lesz, míg a K-vitamin a vérkeringést és a csontok egészségét erősíti. A szőlő flavonoidjai gyulladáscsökkentő hatásúak, így a pattanások és bőrirritációk ellen is hatékonyak. A rosttartalom támogatja az emésztést, a természetes cukor pedig gyors energiát ad – tökéletes szüneti snackként.

Forrás: Shutterstock
A joghurtos kékszőlő-parfé receptje
Hozzávalók (2 adaghoz):
- 400 g natúr görög joghurt
- 3-4 evőkanál méz
- 100 g ropogós granola
- 200 g friss kék szőlő, megmosva, leszemezve
- Pár levél friss menta
Elkészítés:
A kék szőlőt szemezd le és mosd meg. A joghurtot keverd el a mézzel krémesre. Jöhet is a rétegezés egy szép üvegpohárban: joghurt, granola, szőlő, ezt ismételd, míg tele nem lesz. A tetejére szőlő, kevés granola és mentalevél kerüljön. Ha extra hűsítő hatást szeretnél, tedd a szőlőszemeket a hűtőbe 30 percre vagy fagyaszd le előtte. Ezt a receptet a rohanós reggeleken vagy munka közbeni szünetben is pillanatok alatt elkészítheted. Mivel a szőlő egészben kerül a pohárba, megőrzi a teljes vitamin, rost és ásványi anyag tartalmát, ráadásul nem tudod felfalni az egészet három perc alatt. Édes íze kielégíti a desszert utáni vágyat, de nem okoz cukorsokkot.
Szépség belülről és kívülről
Ez a szőlős desszert nemcsak finom, hanem jótékony a bőrre, hajra és az általános közérzetre is. Segíthet a hormonális változások miatt jelentkező bőrproblémák enyhítésében is, hiszen tele van sejtvédő anyagokkal. És ami a legjobb: a pohárban a méz csillogása, a joghurt fehérje és a kék szőlő mély lila színe igazi vizuális élményt nyújt – mintha egy kis üvegbe zárt luxust ennél. Legyen szó reggeliről, délutáni nassolásról vagy egy barátnős brunchról, ez a kék szőlős desszert recept mindig jó választás. Kényeztesd magad vele, és élvezd, hogy minden falat finom, egészséges és fiatalító!


