5 perc alatt elkészül a vegán parmezán, amitől minden tésztád mennyi lesz - RECEPT

recept parmezán vegán
Ha valami egyszerű, mégis ínycsiklandó dologgal dobnád fel a tésztaételeket vagy pizzákat, akkor ez a villámgyorsan elkészíthető vegán parmezán lesz a kedvenced!

Egyre többen választják a vegán életmódot, de a megszokott ízekről nem kell lemondaniuk. Ez a gyorsan elkészíthető parmezánalternatíva fűszeres, aromás, pont olyan állagú, mint a sajt, ezért tökéletes helyettesítő. Salátákra, tésztákra, pizzára szórva vagy akár szendvicsekben is mennyei – és mindössze öt perc alatt elkészíthető vegán parmezán.

Mindössze öt perc alatt elkészíthető vegán parmezán.
Mindössze öt perc alatt elkészíthető vegán parmezán.
Forrás: Getty Images

A vegán parmezán receptje kb. 2 adaghoz:

Hozzávalók:

  • 40 g élesztőpehely
  • 1 és 1/2 teáskanál fokhagymapor
  • 1/2 evőkanál szójaszósz
  • 1/2 evőkanál citromlé vagy fehérborecet
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 evőkanál agavészirup
  • 30–40 g kesudió

Elkészítés:

1. Tedd az élesztőpelyhet egy tálba.
2. Fokozatosan add hozzá a folyékony hozzávalókat.
3. Keverd össze óvatosan: a keveréknek enyhén nedvesnek és morzsalékosnak kell lennie, így hasonlít leginkább a reszelt parmezán állagára. Ha túl nedves lett, adj hozzá még egy kis élesztőpelyhet.
4. A ropogós textúráért darálj le egy marék kesudiót turmixgépben, majd forgasd a keverékhez.

És kész is! Pár perc alatt asztalra kerülhet a házi vegán parmezán, amely ízben és textúrában is remekül helyettesíti az eredetit.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.