Valószínűleg nem most fogsz a receptfüzetért szaladni, de ha kíváncsi vagy, akkor meglepő információkhoz juthatsz. Bár lehet, hogy neked ezek a meghökkentő főételek már-már undorítónak tűnhetnek, mégis néhány kultúrában meghatározó szerepük és hatalmas sikerük van még az ínyencek körében is. Mutatjuk a legbizarrabb ételeket, amelyek csak erős gyomrúaknak valók.
Ha idáig eljutottál, akkor induljon a furcsa gasztrokaland! Amennyiben esetleg egy kihívásvideóhoz keresel mostanság ötleteket, akkor feltétlen ajánljuk, hogy tarts velünk! Jó étvágyat, vagy mégsem?
Ha valami igazán morbid érdekel, akkor ettől eldobod majd az agyad. Kínában hagyományos ételnek számít a nyers kobraszív. Először a „zamatos" kobraszívet nyelik le, ami még dobog, majd ezt egy pohárka kobravérrel kísérik.
Anglia rendhagyó pudingjáért nem kell messzire mennünk. Aki azt gondolja, hogy ez egy édesség, azt ki kell ábrándítanunk, mert bizony ez egy kolbász, méghozzá malacvérből. Ízléstől függően tartalmazhat még húst, zsírt, zabpelyhet, és kenyeret is.
Tradicionális angol reggeliként, zöldségekkel és tojással szolgálják fel.
Ugyan elsőre nem tűnhet olyan finomnak, de a tápanyagai miatt rendkívül egészséges.
A cibetkávéként elhíresült élénkítő a világ legritkább és legdrágább itala. A megemésztett kávébabot egy indonéziai cibetmacskaféle székletéből szedik ki az őslakosok, hogy abból zamatos kávét főzzenek neked. Ugye, milyen gusztusosnak tűnik?
Ez a ritka fogás Kanadában a préri osztrigájaként híresült el. A bivaly vagy bikaborjú heréjét megfőzik, majd kisütik úgy, ahogy a rántott hússal teszed. Már ünnepe is van ennek a kapós eledelnek, ami a TestyFest névre hallgat és Montanában tartják.
A közel 15 ezer látogató körülbelül 23 ezer kilogramm bikaherét fogyaszt el.
Ha már here, akkor jöjjön egy pénisz is. A pekingi Guolizhuang étteremben különböző méretekben szolgálnak fel jakhímvesszőket,egy fogás pedig több száz dollárba is kerülhet.
Nem is csoda, hogy borsos az ára: egészséges, finom és állítólag még a férfiak potenciáját is növeli.
Mondhatni igazi superfood!
Ez az étel a felsorolásban megkaphatná talán a legetikátlanabb címet is, mivel már több országban (Ausztráliában és Németországban) is betiltották. Japánban ehetünk ilyen halat, aminek az elkészítése a bizarr, mivel úgy kerül felszolgálásra, hogy már ki van filézve, de még életben van.
Vendégségbe várod a legnagyobb ellenségeidet? Ez a sós, kínai süti, tele darazsakkal igazán ütős vendégváró lehet, bár a darazsak már nem csípnek, mert elpusztultak benne.
Ha a legbüdösebb ételt keresed, akkor a svéd erjesztett hering lesz a neked való finom falat. A fehérje lebontásáért felelős baktériumok a húsban található cukrot savvá bontják, tulajdonképpen ez a rothasztás maga, ami kialakítja a jellegzetes savanyú ízét és rettenetes szagát.
Félig sajt, félig kukac? Ebben a szardíniai sajtban, élő kukacok mászkálnak, hogy az erjedést segítsék és befolyásolják a sajt ízét.
A sajtot csak a kukacokkal együtt szabad fogyasztani!
Nincsen pókfóbiád? Akkor bátran kipróbálhatod a népszerű kambodzsai tarantulát, amit olajban sütve készítenek. A pók lábait és testét fogyasztják el, amiknek ropogós állaguk van.
Ha ez még mindig nem volt elég, az alábbi videóban felfedezheted a világ 10 legundorítóbb cukorkáját is:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.