szembetegség látás pszichiáter pszichés betegségek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha valaki azt állítja, hogy az őt körülvevő tárgyak furcsamód összementek az utóbbi időben, akkor szemészhez küldik. Ha azonban még szemüvegesen is ragaszkodik az igazához, akkor pszichológushoz irányítják. Hogy miért? Mert akkor nagy a valószínűsége, hogy Alice csodaország-szindrómában szenved.

Oké, néhanapján mindegyikünknek adódnak kisebb-nagyobb gondjai a látással. És itt most nem csak az átdorbézolt éjszaka kétesélyes következményeire gondolunk. Elég egy stresszesebb munkanap, egy frontérzékeny időszak, néhány zsinórban átdolgozott éjszaka, neonfények szoros közelségében töltött délután és máris problémázik az észlelésünk. Szédülünk, homályosan vagy éppen élesen, de duplán látunk. Az akut problémát többnyire orvosolni tudjuk egy forró fürdővel, egy kiadós alvással, néhány nap szabadsággal, vagy az irodában lévő hideg fényű izzók lecserélésével.

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com

Az autók, a fák óriássá nyúlnak




thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com


Hogyan lehet kezelni?




Oláh-Szíjjártó Linda


Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.