Eltemették Kézdy György színészt

halál temetés színész tragikus körülmény Kézdy György Szomszédok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vasárnap délelőtt hagyományos zsidó szertartás szerint helyezték végső nyugalomra Kézdy Györgyöt.

A család, rokonok mellett számtalan barát, kolléga és a színész tisztelői rövid idő alatt megtöltötték a Kozma utcai zsidó temető szertartási épületét. Székhelyi József versben búcsúzott jó barátjától, akivel 2004-ben közösen alapították meg Az Élet Menete Alapítványt.

Forrás: MTI/Kovács Attila
Forrás: MTI/Kovács Attila

"Visszahívlak! Emlékszem, ezt mondtam neked utoljára a telefonba, de nem tettem. Tudtam, hosszasan győzködnélek, hogy még van remény, de a gyenge lábakon álló, mégis racionális érveimet határozott pesszimizmusoddal azonnal szétrombolnád. Nem hívtalak. Sajnálom!" - emlékezett vissza Fodor Tamás színész barátjára a "súgók rémére és egyben kedvencére".

A gyászmenet hagyományőrző módon többször megállt, míg a hosszú, kacskaringós úton elértek Kézdy végső nyughelyéhez, ahol özvegye, menye és lányunokái után a gyászoló tömeg minden tagja egy-egy kavicsot helyezett a leeresztett koporsóra. A sírnál fia, Kézdy Márk héberül búcsúzott apjától - írja a Blikk.

Kézdy György a Szomszédok Virág doktoraként lett országosan ismert. Kollégái zárkózott embernek ismerték, magánéletéről is keveset lehetett tudni. Erős dohányos hírében állt, azonban amikor 2005-ben rákot diagnosztizáltak nála, letette a cigarettát. Betegségét kollégái, barátai előtt is titkolta. Az év elején gyomorfertőzéssel került be az Uzsoki utcai kórházba, majd február 8-án, néhány nappal 77. születésnapja előtt saját akaratából vetett véget életének.

Magányos és társra vágyik a színész-rendezőhttp://www.life.hu/legykepben/20130214-alfoldi-robert-szinesz-bevallotta-hogy-maganyos-tarsra-vagyik.htmlIntenzív osztályon van a magyar énekeshttp://www.life.hu/gyogyulj/20130217-intenziv-osztalyon-apoljak-szivproblemai-miatt-bodi-laszlo-cipot-a-republic.htmlSokat fogyott a dögös színésznőhttp://www.life.hu/life/galeria/20130215-fotokon-akkor-es-most-denise-richards-szineszno.htmlJohnny Depp hasonmásával erősített az M1http://www.life.hu/szorakozz/20130217-johnny-depp-hasonmasaval-erositett-az-m1-a-dal-harmadik-elodontojeben.htmlA tévézés megöli a fiatal fiúk spermáit?http://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20130208-alacsony-spermiumszamot-okozhat-fiatalokban-a-tul-sok-tevezes.htmlBaleset érte Erdélyi Mónikáthttp://www.life.hu/legykepben/20130216-erdelyi-monika-a-nagy-duett-versenyzoje-elkesett-a-nagy-duett.htmlRákbetegsége miatt lett öngyilkos Kézdy Györgyhttp://www.life.hu/legykepben/20130212-kezdy-gyorgy-magyar-szinesz-rakos-megbetegedese-miatt-lett-ongyilkos.htmlMegmutatta tündéri kislányát Beyoncé - Fotóhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130217-megmutatta-blue-ivy-nevu-egyeves-kislanyat-es-veteleserol-is-beszelt.htmlMegcsalja a pasija a magyar színésznőt, de nem érdeklihttp://www.life.hu/legykepben/20130217-kiakadt-a-rola-terjengo-hirek-miatt-cseke-katinka-a-joban.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.