II. Albert belga király szerdán bejelentette a lemondását. A trónon fia, Fülöp követi, akinek feleségét imádják a belgák. Bár jelenleg a fél világ Katalin hercegnére figyel, itt az ideje, hogy kicsit jobban megismerjük Mathilde hercegnét is.

A negyvenéves Mathilde 1999-ben ment feleségül a belga koronaherceghez, és azóta négy gyermekük született. Mathilde személye, de maga a frigy is kedvezően hatott Fülöp megítélésére. Nem csoda, hiszen Mathilde kisugárzásával és természetes szépségével azonnal belopta magát a belgák szívébe, ráadásul ő lesz az első belga születésű belga királyné.

Northfoto
Mathilde hercegné és Fülöp belga koronaherceg

A belgák leendő királynéja logopédiát tanult és pszichológiát hallgatott. Bár korábban dolgozott logopédusként is, ma már inkább jótékonysági alapítványok és egyesületek munkáját segíti. Mathilde nem csak a nagy szívéről és - elsősorban a gyerekeket és a fiatalságot érintő - társadalmi nehézségek iránti érzékenységéről ismert. A belgák szerint ő a belga divat egyik nagykövete. A négygyermekes anyuka szereti a fényes anyagokat, a színes mintákat és a különleges cipőket, így biztosan láthatunk majd tőle néhány izgalmas összeállítást a jövőben is.

Vogue címlapot kapott Máxima királynéhttp://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20130601-maxima-holland-kiralyne-a-holland-vogue-divatmagazin-cimlapjan-szerepel.html Máxima királyné mindenkit elvarázsolthttp://www.life.hu/legytrendi/20130501-vilmos-sandor-kiraly-az-uj-holland-uralkodo-felesege-maxima-kiralyne.html