Nem lesz fényűzés Orbán Ráhel esküvőjén

lagzi esküvő Orbán Ráhel fényűzés miniszterelnök Orbán Viktor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hagyományos lagzira készül Orbán Viktor kormányfő legnagyobb lánya, Ráhel és vőlegénye, Tiborcz István.

Az esküvő előtti utolsó napokban nagy a készülődés az Orbán család háza táján. A fiatalok a teendők legnagyobb részét maguk végzik. Ráhelt barátnője sminkeli majd, az esküvői képeket a család egyik régi ismerőse készíti, míg a videót egy volt iskolatárs forgatja - tudta meg a Blikk.

Forrás: MTI/Beliczay László
Forrás: MTI/Beliczay László

Ráhel menyasszonyi ruháját és cipőjét egy fiatal magyar divattervező készítette. A három koszorúslány a leendő feleség három húga lesz. De a negyedik testvér, Gáspár is szerepet kap a szertartáson: ő a Bibliából olvas fel. A násznép egyébként a budai Margit körúton lévő ferences templomban gyülekezik majd. A boldogító igent a fiatalok itt mondják ki.
A kormányfő viszi kocsin lányát a templomba és vezeti az oltárig. A lagzi hangulata is nagymértékben múlik majd az örömapán. A politikus nemcsak a húst szerezte be a lakomához, hanem az italokat is. Úgy tűnik, a kormányfő egy etyeki pincészetből viszi a pálinkát, a borokat pedig az ország legjobb borvidékeiről válogatta össze.

A szertartás után a násznép a lagzi helyszínére indul, a Tiborcz család tükröspusztai tanyájára. Az ifjú párt Orbán fuvarozza a birtokra, ahol akkor már rotyog az étel, bográcsban fő majd a birkapörkölt. A sűrű tyúkhúsleves, sült csirke és kacsa mellett más specialitással is jól lakhatnak a vendégek: a kemencében egész malac pirul majd. A desszertek is hungarikumok lesznek, így dobostorta, Rákóczi-túrós és Rigó Jancsi. A késő esti vacsorára töltött káposzta és rétes dukál. A hangulatról vőfély is gondoskodik majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.