Fehér Sándor rokonai 220 millió forintot kaptak kárpótlásként az olasz cégtől.

Csaknem két évvel a Costa Concordia tragédiája után a hajótársaság kifizette a károsultakat és azok hozzátartozóját is, akik a süllyedő hajón lelték halálukat. A Blikk úgy tudja, a magyar hegedűművész, Fehér Sándor haláláért egymillió dollárt, több mint 220 millió forintot fizetett a Carnival cég kárpótlásként. 

A Costa Concordia kiemeléseForrás: AFP

„Hosszú hónapokba telt, míg sikerült megegyeznünk a társasággal, és véget vetni a jogi huzavonának. Nem volt egyszerű, de belátták, hogy ezzel ők a továbbiakban csak veszteni tudnak. A bizonyítékaink meggyőzőek voltak, hisz videofelvétel rögzítette azt is, ahogy Sándor az életét adta, hogy mások megmeneküljenek" – mondta Rónai Péter ügyvéd, aki a titoktartás miatt sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudta a kártérítés összegét.

A hajón dolgozó zenésznek a szerződése szerint nem lett volna feladata a mentésben részt venni, mégis aláírattak vele egy papírt, hogy elvégzett egy erre vonatkozó tanfolyamot. Élete utolsó perceit egy másik utas örökítette meg, mígnem a magyar zenészt végleg elnyelték a habok. Fehér Sándor édesanyját nem vigasztalja a pénz. „A fiam hősként halt meg, de anyaként sajnos ez sem enyhíti a fájdalmamat. Ezzel a kárpótlással azt értük el, hogy elismerték a hibájukat, és elégtételt kaptunk emiatt" – mondta a lapnak Teresa.

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, szeptember közepén állították fel a hajómonstrumot. 
A Costa Concordia 2012. január 13-án éjjel feneklett meg, amikor a toszkán partok közelében fekvő Giglio szigeténél sziklának ütközött, majd az oldalára fordult. A szerencsétlenség miatt 32 ember vesztette életét, köztük a magyar zenész.