Az autóversenyzőt kezelő orvosok sajtótájékoztatón bejelentették: újabb műtétet hajtottak végre Michael Schumacheren és kis javulást tapasztaltak nála.

Jacqueline Hubert, a grenoble-i klinika vezetője tartott sajtótájékoztatót Michael Schumacher állapotáról. Azt mondta, a legújabb vizsgálatok szerint a hétszeres Forma-1-es világbajnok állapota javult az újabb műtét után. A vérrögöt a kétórás beavatkozás alatt sikerült eltávolítani az egykori pilóta agyából, de további agyi sérüléseket, bevérzéseket állapítottak meg. Vagyis még mindig életveszélyben van, állapota kritikus, az orvosok egyelőre csak időt nyertek – tudósít a bild.de. 

Prof. Emmanuel Gay idegsebész hozzátette, bár Schumacher állapota kritikus, már nem olyan, mint egy nappal korábban. Az orvosok egyelőre nem tudják, mennyi ideig kell a sportolót mesterséges komában tartani. "Tart, ameddig tart..." - mondták. A szakemberek egyelőre nem nyilatkoznak a jövőről sem, mert még bármilyen irányt vehet az autóversenyző állapota.

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, Schumacher családja a hírek szerint sokkos állapotban van. Betegágyánál várják, hogy felépüljön és közleményben köszönték meg a sok együttérzést, amit a szerencsétlenség óta kaptak. Az egykori F1-pilóta vasárnap szenvedett súlyos balesetet síelés közben, amikor sziklának csapódott és életveszélyes fejsérülést szerzett.