Kollégánk, az OzoneNetwork munkatársa, Gyetván Csaba Story-értékdíjat kapott. A fiatal televíziós műsorkészítőt maga a kuratórium elnöke, Szinetár Miklós ajánlotta a díjra, amellyel a kuratórium többi tagja, Halász Judit, Huszti Péter, Presser Gábor is egyetértett.

Csaba a Barátok közt című sorozat színészeként vált közismerté, mégis egy másik műfajban, műsorvezetőként kapott rangos, szakmai elismerést. A napi sorozatból való távozásakor úgy nyilatkozott, hogy a televíziózás nagyon érdekli, de inkább az ismeretterjesztő műsorok, ahol a feladat az, hogy a képernyőn keresztül átadjak valami érzést, ízt, benyomást, információt a nézőnek a helyről, ahol épp járok.

Forrás: Facebook/Gyetván Csaba

"Két évet töltöttem a sorozatban, ahová 2002-ben kerültem és 2004-ig szerepeltem benne. Gazdasági diplomát szereztem először, majd televíziós műsorkészítőit másodszor. Dolgoztam turisztikai magazinban 2 évet, majd az éppen induló Parlament Tévénél folytattam a munkát. Ezen a csatornán egyébként a mai napig vezetek egy heti pénzügyi műsort. Az OzoneNetworkhöz 2 éve kerültem, a Hogyan készül? Megmutatjuk című műsor apropóján. Nem csak a műsorvezetője, de a felelős szerkesztője is vagyok a műsornak. A feladatot testhezállónak éreztem azonnal, hisz korábban a turisztikai műsorom is hasonló docu-reality jellegű volt, talán ezért is gondoltak pont rám. A műsorban annak járok utána, hogyan készülnek leghétköznapibb használati tárgyaink, vagy épp ételeink. Sok nagy témán gondolok itt például a kólára, a túró rudira, vagy épp a  focilabdára –már túl vagyunk, de azt hiszem sok érdekesség van még előttünk, hisz a bennünket körülvevő világ nagyon érdekes. Tavaly elindult egy új vonal is: sikerült Sri Lankára és Azerbajdzsánba elutaznunk és az útról dokureality műfajban készítettünk filmet. Úgy érzem, hogy ebben a műfajban tudok igazán kiteljesedni, ez az álmom. Minden, amit eddig az életben, majd a tévézésről tanultam itt hasznosítható, ugyanakkor a spanyol, olasz és angol nyelvtudásomat is kamatoztathatom. Úgy gondolom, hogy ez érdekli a nézőket és az OzoneNetwork csatorna tematikájába is beleillik. Sok olyan műsorunk van, ami szép tájakat mutat be, de ezek mint vásárolt filmek. A nézőket jobban érdekli, ha saját honfitársa utazik el valahová, és olyan kérdéseket és tesz fel a helyieknek, amik a magyar embert érdeklik” – mesélt munkásságáról Csaba,akivel sztárszerzőnk, Szily Nóra készített korábban interjút.

Sok embernek megmutattam a szobrocskát, sokan megfogták, és a díjátadón is jó páran fotózkodtak velem. Ez nagyon nagy elismerés. Értékdíjat kapni média kategóriában, ilyen nevektől, az komoly dolog. Ráadásul nagyon megtisztelő volt egy színpadon állni a közkedvelt színészekből, zenészekből és műsorvezetőkből álló csapattal. Ilyenkor az ember megáll és körbenéz, hogy ez egy jó állomás, érdemes összegezni, élvezni a pillanatot. De nem szabad hátradőlni, ugyanis ez egy mérce. Innentől, ha valaki megnézi a műsoromat, azt akaratlanul is társítani fogja a díjjal, kíváncsi lesz, hogy mit tud ez a fiú, amiért ilyen rangos elismerésben részesült. Ez egy olyan műfaj, amit az ember azért csinál, hogy a nézőktől a szakmától visszajelzést kapjon, az nagyon fontos.”