A Life.hu "A politikus is ember” című sorozatában politikusok mindennapjait, politikától távoli, emberi arcát mutatjuk be - politikamentesen. Ismerjétek meg jobban Horváth Csabát, az MSZP főpolgármester jelöltjét!

Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője mindig kedves és mosolyog, jól fésült és jól öltözött. Vajon a politikus órákat tölt el a tükör előtt, hogy reggelente tökéletes formában lépjen ki otthonról? Eláruljuk, mi a titka! 

Egy politikusnak, pláne a választások előtt, muszáj a legjobb formáját hoznia. Tökéletes frizura, jól szabott öltöny, hibátlan fogsor, karbantartott test, mind elengedhetetlen, hogy szimpatikusnak találják őket választóik.

Forrás: Horváth Csaba

„Az emberről alkotott első benyomást a másodikkal nem lehet felülírni, tehát fontos, amikor belépünk valahová, milyen kép alakul ki rólunk: bizalmat gerjesszünk és ne taszítsunk. De ez nem csak a politikára jellemző, a hétköznapi életben is pontosan így működik. A figyelmet szerencsére elég könnyen meg tudom szerezni, de egy olyan embernél, aki belép egy helyiségbe és hangosan köszön, ez önmagában is adott. Azt azért sohasem számolom, hogy hány nő és férfi köszön vissza, többségben van-e a szebbik nem. A felkészülésre az ébredéstől a borotválkozáson, zuhanyozáson és az öltözködésen át együtt sem fordítok több időt, mint 25-30 perc. Fodrászhoz háromhetente járok, és bár 20 éve őszülök, mégsem szeretném visszafestetni feketére a hajamat, pláne, hogy a feleségemnek így is tetszik” - osztotta meg velünk a politikus, aki nemcsak jól ápoltan, hanem energikusan is kezdi a napjait.

„Tél végére megcsappantak az erőforrásaim, így pár hete belekezdtem egy vitaminkúrába, fel kell töltenem a lemerült akkumulátoraimat, szükségem van az energiabombára. Olyan előrelátó vagyok, mint a legnagyobb fiam, Kristóf volt háromévesen. Külföldön sétáltunk, nem volt nálunk babakocsi. Megkért, hogy vegyem föl, mert el fog fáradni a lába. Hiába győzködtem, várjuk meg, hogy elfáradjon, hajthatatlan volt. Miután én sem akarom megvárni, hogy kimerüljek, ezért a reggelire fogyasztott búzafűsűrítményemet kiegészítettem 6-féle vitaminnal. Ezeket kampányszerűen szedem, persze nem a politikai kampányra gondolok. A 2-3 hónapos kúra alatt alaposan feltöltöm a szervezetemet, ami nem függ össze a politikával. Ezután már csak elég egészségesen táplálkoznom, sok halat és gyümölcsöt fogyasztok” - nevetett Csaba, akinek nincsen saját szabója, mégis mindig úgy fest, mintha skatulyából húzták volna ki.

Forrás: Horváth Csaba

„Bármelyik férfidivatüzletben beszerezhető zakót hordok, de ahogy változik a testsúlyom, ami a vásárláshoz képest lefelé szokott csökkenni, akkor visszaviszem és bevetetek belőle. Odafigyelek, mennyit nyomok, ha nem tenném, akár 10-15 kilóval több is lehetnék. Ha egy kicsit felszedek, mint legutóbb karácsonykor, akkor ritkábban kapcsolom be a zakóm gombját, ez ilyenkor egy figyelmeztetés is, hogy valamit tenni kell. Az elmúlt ünnepek alatt 3 kiló felugrott, ami mostanra eltűnt, úgy, hogy nem fogyókúrázom, csak elhagytam a vacsorát. Fiatalon még az intenzív sport is kondiban tartott, 10 kilóval könnyebb, szálkás, izmos fiatalember voltam, atletizáltam, majd később futottam. Ezt a szokásomat máig megtartottam, de mellette sok olyan dolgot is csinálok, ami kíméli az ízületeket, mint az ellipszistréner” - árulta el a Life.hu-nak fittségének titkát az MSZP főpolgármester-jelöltje.