Meghalt Novák Dezső kétszeres olimpiai bajnok labdarúgó

halál olimpiai bajnok MLSZ Ferencváros Novák Dezső labdarúgóedző
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magyar labdarúgás egyik legeredményesebb egyénisége, a Fradi örökös bajnoka a családjától kapott tájékoztatás szerint 75 éves korában hunyt el – számol be az Origo.hu az MLSZ-re hivatkozva. 

Novák Dezső 1939. február 3-án született Jákon. 22 évesen lett a Ferencváros labdarúgója. Kitűnő rúgótechnikája és csupaszív játéka miatt hamar a közönség egyik kedvencévé vált. A zöld-fehérek jobbhátvédje kitűnő helyezkedése mellett szabadrúgásairól és 11-es rúgásairól volt híres. 333 bajnoki mérkőzésen 69 gólt szerzett.

Novák Dezső (jobbra) átveszi a kitüntetést Forrás: MTI/Soós Lajos

Kilencszer volt tagja az A-válogatottnak, a Ferencvárossal négyszeres magyar bajnok és Vásárvárosok Kupája győztes. Kétszeres olimpiai bajnok, egyszeres bronzérmes és játszott a világválogatottban is. Labdarúgó-pályafutása után edzőként is sikeres volt: háromszor nyert bajnokságot a Fradival. 2004-ben Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje kitüntetést kapta a köztársasági elnöktől. Ugyanebben az évben bevallotta, hogy ő volt a Nemere fedőnevű ügynök, azaz az előző rendszerben időről időre jelentéseket készített az FTC játékosairól. Hozzátette, hogy tiszta a lelkiismerete, ő soha senkinek nem ártott, soha senkiről nem írt vagy mondott olyasmit, amiből kára származott. Temetéséről később intézkednek.

Oscar-díjra jelölt filmjelenetek gyerekekkelhttp://www.life.hu/news/20140226-egy-testverpar-ujrajatssza-a-leghiresebb-oscar-dijra-jelolt-filmjeleneteket.htmlEgy chicagói testvérpár újraalkotta az idei Oscar-díjra jelölt filmek leghíresebb jeleneteit. NewsOrigoOdavannak Kállay daláért a németekhttp://www.life.hu/news/20140226-kallay-saunders-andras-running-cimu-eurovizios-dalaert-rajonganak-a-nemetek.htmlAkárcsak tavaly ByeAlex eurovíziós dalára, idén is felkapták a németek a fejüket Kállay-Saunders András Running című nótájára. Lehet, hogy ismét behúznak minket a németek a legjobb 10 közé?News--Teljes lett Nánási Pál családjahttp://www.life.hu/news/20140226-nanasi-pal-fotomuvesz-ordog-nora-es-mici-mellett-mar-pityuval-is-kiegeszitette-a-csaladi-portret.htmlA fotóművész újabb csodálatos, fekete-fehér felvételén már a teljes família megjelenik! Erre vártunk!NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.