Kié a legjobb sulizenekar? - Mutasd meg, mit tudsz a színpadon!

B the First online szjger.hu tehetségkutató Pély Barna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Páratlan online tehetségkutató versenyt indít az szjger.hu

Az ország első, kamaszoknak szóló közösségi oldala, az szjger.hu keresi a legjobb magyar sulibandákat. A verseny zsűrielnökével, Pély Barnával a B the First zenekarának vezetőjével készítettünk interjút.

Barna érzékelhetően szívügyének tekinti a sulizenekarok reflektorfénybe kerülését:

"Nagyon fontosnak tartom az ilyen jellegű tehetségkutató versenyeket, és ha jól tudom, kifejezetten iskolai bandák számára országos szintű megmérettetés eddig még nem volt. Gyerekkorom óta életem része a zene, már 16 évesen saját rockbandát alapítottam, szóval egészen közelről, belülről ismerem az ilyen bandák megalakulásának körülményeit. A nehézségeket, amiket le kell gyűrni, és az együttzenélés magával ragadó örömét is. Tudod, hogy jönnek létre ezek az együttesek? Van egy lelkes srác, és azokat hívja a bandába, akiknek van valamilyen hangszere. Akinek nincs, vagy nem játszik semmilyen hangszeren, na, az lesz az énekes.
Biztos vagyok benne, hogy a verseny során értékes zenekarokra bukkanunk. Az is lehet, hogy egy-egy formáció bombaként robban majd, hiszen nincsenek formai megkötések. Azok is jöhetnek, akik csak az énekhangjukat hozzák, de azt csoportban nyomják. Jöhetnek kórusok is, külön felhívnám a figyelmét a művészeti iskolák vezetőinek, a zenetanárok figyelmét, hogy ez a lehetőség fantasztikus indulás lehet a tehetséges tanítványok számára. Akár most, ebben a pillanatban is érdemes összedobni egy bandát és elindítani a srácokat.
Miért vállaltam el a zsűrizést? Mert értékesnek tartom a kezdeményezést. A közösségi zenélés az egyik legklasszabb formája a gyerekek összekovácsolódásának. Megtanulnak együttműködni, kiállni egymás mellett, képviselni valamit, amit magukénak éreznek, amivel azonosulnak, ami az övék. E verseny során például az iskolájukat, amely bizalmat szavaz nekik. A sulizenekarok létezése egyértelműen pozitív üzenet, mert ellentmond az individualizmusnak.
Nem mellesleg azt is tudom, hogy értékes díjak kerülnek majd kiosztásra, a fődíj például egy profi hangfelvétel - videoklip forgatás lesz!”

Keressük a legjobb magyar sulizenekart. Ha ilyen bandában játszol, és szívesen megmutatnád az iskola falain kívül is, milyen nótákat nyomtok, dobj egy mailt az info@szjger.hu-ra, és máris küldjük a részletes tájékoztatót!
Nincs más dolgotok, mint mobillal felvenni a kedvenc számotokat, mi feltöltjük az szjger.hu-ra, és máris indulhat a rajongógyűjtés. Akinek a legnagyobb a tábora, versenyezhet a fődíjért: online vetélkedőnk legjobb zenekarának Pély Barna és profi szakemberek segítségével klipet készítünk.
Ha nincs bandád, de a sulidban van, add tovább az infót, hátha ők a legjobbak!

Részletek: szjger.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.