Először választották meg a Balaton fagyiját a Nyitott Balaton programsorozat keretében. A győztes édesség a pezsgős marcipán szamócával, ami egy balatonmáriafürdői fagylaltozóból került ki és a Balatoni randevú fantázianévre hallgat.

A legfinomabb balatoni lángos után kiderült, hol a legízletesebb a fagyi a magyar tengernél. A zsűri a tó körül 8 helyszínen 16-féle fagylaltból választotta ki a győztest, amely az idei szezonban a Balaton fagyija 2014 címet viselheti. A verseny célja az volt, hogy népszerűsítse az üdülőrégió klasszikus és hagyományos, jó minőségű kézműves fagylaltjait. A megmérettetésre minden fagylaltozó kétféle ízzel nevezhetett. A termékek között volt füge, dió, citromfű, balatoni jégboros és kapros ízű is – írja az MTI. A legtöbb pontot a Balatoni randevú fantázianevű, pezsgős marcipán szamócával ízesítésű fagylalt kapta. Íme:

A győztes fagyiForrás: Facebook/Florida fagyizó

Készítője Pálfi Attila, a balatonmáriafürdői Florida fagylaltozó tulajdonos-üzemeltetője. A receptet hamarosan nyilvánosságra hozzák, így nyáron több Balaton környéki fagyizóban is megkóstolhatják majd a vendégek.

A fődíj mellett a zsűri különdíjjal jutalmazott 3 további fagylaltot: a balatonföldvári Kárpáti Fagyizó Füge-dió fantázia, a balatonfüredi Korzó Fagyizó Füredi mákvirág és a szintén füredi Bagaméri Fagylaltozó Kapros-túrós pite fantázianevű fagylaltját. Hmm, összefolyt a nyál a szánkban! :)

Apropó, fagyi: május 8. a Fagylalt Napja, így aznap féláron tudtok nyalakodni!