"Adjátok vissza a lányainkat" - ezt követelik a világ minden táján hírességek, akik közé a Music FM csapata is csatlakozott.

Április 14-én 276, más források szerint több mint 300 tizenéves diáklányt raboltak el Borno szövetségi állam egyik településének bentlakásos iskolájából, 53 lánynak sikerült elmenekülnie, a többieket még mindig fogva tartják. A közösségi oldalakon, a világ számos pontján, iskolák és nagykövetségek előtt demonstrálók követelik szabadon bocsátásukat, köztük számos híresség a 67. cannes-i filmfesztiválon, az Egyesült Államok first ladyjétől kezdve megannyi színész és zenész – többek között Justin Timberlake, Anne Hathaway vagy Sean Penn. Az emberrablás és emberkereskedelem elleni nemzetközi kampányhoz – Magyarországon elsőként – a 89.5 Music FM is csatlakozott.

Forrás: Music Fm

"Felháborító és tűrhetetlen, hogy bárhol a világban ilyen előfordulhat" – adott hangot indulatainak Istenes Bence, a Music FM reggeli műsorvezető triászának egyike, ezért rádiós társaival úgy döntöttek, hogy nem maradhatnak ők sem tétlenül. Ahogy a világ minden pontján felháborodott és a lányokért aggódó tömegek eddig tették, ők is fotóik megosztásával csatlakoznak a nigériai diákok szabadon bocsátását követelő és az emberkereskedelmet elítélő összefogáshoz.