Lábtörés, koponyasérülés, bikafelöklelés – egyes hírek szerint ilyen sebesülések is előfordultak a budapesti forgatáson. Az MTVA cáfolja a komoly sérüléseket.

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, hazánkban kezdték forgatni a Játék határok nélkül új részeit. Azt is megírtuk, hogy az új versenyszámok nehezebbek és veszélyesebbek lesznek, mint a régiek. De hogy ennyire? A Velvet ugyanis úgy tudja, bőven akadt dolguk az orvosoknak. 

Magyar csapat a bikás jelenetbenFotó: Tuba Zoltán - Origo

A portál szerint az egyik magyar nő egy szörfözős feladat közben sérült meg. Állítólag kiment a térde, és nagyon nagy fájdalmai voltak, egy jelenlévő orvos stabilizálta, de biztos, hogy műteni kell. Úgy tudni, az MTVA előzőleg mindenkinek felmérte az egészségi állapotát, megkérdezte a résztvevőket, van-e olyan típusú feladat, amit nem vállalnának. A térdsérüléses nő ennek ellenére nem szólt róla, hogy korábban több szalagszakadása volt a térdében. A játékosok védőfelszerelései megfelelőek voltak.

A portál ennél durvább esetekről, nyílt törésekről és koponyasérülésekről is beszámol, egyes játékosokat pedig bika öklelt fel a 14. felvett adáson.

Lencsó Rita, az MTVA sajtófőnöke így reagált: „balesetek egy ilyen típusú műsorban előfordulhatnak, de súlyos sérülések nem történtek a játékban, minden ellenkező értesülés valótlan állítás és rémhír."

Április végén derült ki, hogy az MTVA-nak kell a kilencvenes években itthon roppant népszerű francia gyártású műsor magyarországi folytatása. Először 1993-ban csatlakoztunk a nemzetközi vetélkedősorozathoz, amelynek az volt a kimondott célja, hogy összehozza Európa polgárait. A sorozat 1999-ig tartott, azóta több eredménytelen kísérlet is volt a feltámasztására, most egy hét alatt 13 részt vesznek fel Budapesten. A show ősszel kerül adásba.