Az év egyik legjobban várt futóeseménye, az Ultrabalaton május 31-én, szombaton rajtol Balatonaligáról. Az Origo és a Life.hu csapata is leküzdi a több mint 200 km-t. Drukkolj nekünk élőben vagy az interneten!

Szombaton rajtol a mezőny hazánk egyik legismertebb és legkedveltebb futóversenyén, az Ultrabalatonon. Már nyolcadik alkalommal rendezik meg a tó körüli futást. Van, aki egyéniben indul az extrém hosszú, 212 km-es távon. Sőt, akad, aki mezítláb vág neki a megmérettetésnek. 

Forrás: ultrabalaton.hu

Dáva Iván ultrafutó ezzel az akciójával a „előlábra érkezés" technikát szeretné népszerűsíteni. „Ez egy sokkal egészségesebb, összeszedettem mozgás. Biztos ismerős a futók körében az, hogy térd- és derékfájás jelentkezik egy hosszabb táv után, vagy közben. Az előlábra érkezés technikával mindez kiküszöbölhető" – mesélte a sportbanyaszat.postr.hu-nak a civilben grafikusként dolgozó ultrafutó.

Sokan csapatban húznak futócipőt – így teszünk mi is! Egy 10 fős váltóban tudjuk le a 212 kilométert. Ha van kedved, biztasd az Origo csapatát a helyszínen vagy kövesd a Percről-percre tudósítást itt vagy itt.