Bajor Imre után Robin Williams halála sem érdekelte a Híradót - itt az MTVA magyarázata

Forrás: AFP/Joel Robine -
MTVA kimaradás Bajor Imre halálhír Híradó Robin Williams M1
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az M1 Híradója nem számolt be Robin Williams halálhíréről. Korábban Bajor Imre is kimaradt a műsorból, az indoklás szerint azért, mert nem volt Kossuth-díja. Most pedig közölték azt is, miért nem számoltak be a világhírű színész tragédiájáról. Nem fogod kitalálni a választ!

Miközben a világ még mindig nem tudja feldolgozni Robin Williams halálát, addig a köztévé nem foglalkozott a hírrel - legalábbis a reggeli adásában. Pedig az MTI már éjjel közzétette a halálhírt, amely alapján a hirado.hu kora reggel, negyed 7-kor is részletesen beszámolt a tragédiáról. A 6 óra 30 perckor kezdő híradóban azonban ez sem volt téma – tudósít a hir24.hu. A Petőfi Rádióban is hír volt, hogy meghalt Robin Williams.

Forrás: AFP/Joel Robine

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, korábban Bajor Imre sem „fért bele" a Híradóba. Akkor a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap ezt azzal indokolta, hogy "sajnálatos módon "nagyon sok haláleset történik (...) A Híradó gyakorlata szerint művészek esetében a Kossuth-díj az a „választóvonal", amely esetben egy halálhír feltétlenül bekerül az összeállításba. Bajor Imre – noha több elismeréssel méltatták kiemelkedő munkásságát – nem volt Kossuth-díjas" - írta korábban az MTVA.

Robin Williams sem volt Kossuth-díjas, de volt egy Oscar- és hat Golden Globe-díja.

Friss! Az MTVA közleményben válaszolt a Hír24 kérdésére Robin Williams ügyében. Íme: „A művész halála a feltételezhető öngyilkosság miatt ugyanakkor körültekintést és visszafogottságot igényel (igényelne) a médiától. Egy sztár öngyilkossága ugyanis - szakértők szerint - könnyen öngyilkossági hullámot indíthat el. A Híradó foglalkozik Robin Williams halálával, de igyekszik megadni hozzá azt a keretet, amivel talán elkerülhető, hogy újabb öngyilkosságok történjenek. Ezért szólal meg pszichológus, NMHH szakember a Híradónkban. Ahhoz, hogy ezeket az embereket meg tudjuk szólaltatni, időre van szükségünk. Ez esetben nem a gyorsaságot tartjuk szem előtt, hanem a körültekintést."

Szívszorító Kis herceg-idézettel búcsúzott Robin Williamstől lánya, Zelda, amelyet ITT tudsz elolvasni!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.