Az M1 Híradója nem számolt be Robin Williams halálhíréről. Korábban Bajor Imre is kimaradt a műsorból, az indoklás szerint azért, mert nem volt Kossuth-díja. Most pedig közölték azt is, miért nem számoltak be a világhírű színész tragédiájáról. Nem fogod kitalálni a választ!

Miközben a világ még mindig nem tudja feldolgozni Robin Williams halálát, addig a köztévé nem foglalkozott a hírrel - legalábbis a reggeli adásában. Pedig az MTI már éjjel közzétette a halálhírt, amely alapján a hirado.hu kora reggel, negyed 7-kor is részletesen beszámolt a tragédiáról. A 6 óra 30 perckor kezdő híradóban azonban ez sem volt téma – tudósít a hir24.hu. A Petőfi Rádióban is hír volt, hogy meghalt Robin Williams. 

Forrás: AFP/Joel Robine

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, korábban Bajor Imre sem „fért bele" a Híradóba. Akkor a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap ezt azzal indokolta, hogy "sajnálatos módon "nagyon sok haláleset történik (...) A Híradó gyakorlata szerint művészek esetében a Kossuth-díj az a „választóvonal", amely esetben egy halálhír feltétlenül bekerül az összeállításba. Bajor Imre – noha több elismeréssel méltatták kiemelkedő munkásságát – nem volt Kossuth-díjas" - írta korábban az MTVA.

Robin Williams sem volt Kossuth-díjas, de volt egy Oscar- és hat Golden Globe-díja.

Friss! Az MTVA közleményben válaszolt a Hír24 kérdésére Robin Williams ügyében. Íme: „A művész halála a feltételezhető öngyilkosság miatt ugyanakkor körültekintést és visszafogottságot igényel (igényelne) a médiától. Egy sztár öngyilkossága ugyanis - szakértők szerint - könnyen öngyilkossági hullámot indíthat el. A Híradó foglalkozik Robin Williams halálával, de igyekszik megadni hozzá azt a keretet, amivel talán elkerülhető, hogy újabb öngyilkosságok történjenek. Ezért szólal meg pszichológus, NMHH szakember a Híradónkban. Ahhoz, hogy ezeket az embereket meg tudjuk szólaltatni, időre van szükségünk. Ez esetben nem a gyorsaságot tartjuk szem előtt, hanem a körültekintést."

Szívszorító Kis herceg-idézettel búcsúzott Robin Williamstől lánya, Zelda, amelyet ITT tudsz elolvasni!