Richárd hét éve a nyilvánosság elé állt azzal, hogy ő a színész eltitkolt fia, ám akkor úgy érezte, emiatt meghurcolták, így Ausztriába költözött. A 38 éves férfi azóta is ott él a családjával, egy jól menő étterem konyhafőnökeként dolgozik, és azt mondja, nem kell neki a színész öröksége. 

"Gyertyát gyújtottam, és meggyászoltam őt, pedig soha nem találkoztam vele" - mesélte a Borsnak a férfi, akinek édesanyja fél éve hunyt el. ,,Tudom, hogy lesz egy hagyatéki tárgyalás, de nem érdekel a pénz, eddig sem érdekelt, nem fogok pert indítani. Én csak találkozni akartam volna vele, de nem jött össze. Haza sem akarok menni, én itt akarok meghalni, és le akarom zárni a múltam" - tette hozzá.

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

Richárd Várpalota mellett nőtt fel, a környéken élők is úgy tekintettek rá, mint Bajor Imre fiára. Az ottaniak állítják, nagyon szerették a művész urat, de fájt nekik, hogy nem vállalta fel a fiát. Egy barátja szerint Ricsi 16 éves volt, amikor kiderült, ki az édesapja. Akkor fel akarta keresni a színészt, ám nem járt sikerrel.

Így emlékezett a múltra Bajor Imre

A színész 2001-ben megjelent könyvében is megemlíti állítólagos eltitkolt fiát, ám ő másként emlékszik a történtekre. "Minden esténk a csajozásról szólt, volt, amikor összejött a dolog, és volt, amikor nem, de rengeteg lánnyal ismerkedtem meg, az egyszer biztos. Az egyik ilyen alkalmi lányismerősömmel együtt töltöttem az éjszakát, de részemről csak a nyári kaland kategóriába soroltam az esetet. Nem így a lány! Mivel nem volt túl tartózkodó fajta, meg pár évvel idősebb is volt nálunk, bizony sok más pasival is lefeküdt. Ennek következményeként teherbe esett, és sajnos, pont engem nevezett meg gyermeke apjaként. Talán úgy gondolta, hogy pesti srác létemre bizonyára jól szituált családom van, így legalább az anyagiakra sem lesz majd gondja a jövőben, ha megfog magának. Nagyon kicsi volt a valószínűsége, hogy épp tőlem van a baba, de senkinek nem kívánom azt a rettenetes idegfeszültséget, amit azokban a hetekben átéltem, ugyanis tudtam, hogy ha ez a cirkusz kiderül, egy másodperc alatt kirúghatnak az ország összes gimnáziumából. Mivel nem voltam hülye, hogy magamra vállaljam az apaságot, és elvegyem a lányt, a szülei gyerektartási pert indítottak ellenem." Akkor a színész édesanyja is megszólalt a könyvben, aki elárulta, a bíróság elrendelésére vérvizsgálatot csináltattak, ám az egyértelműen kimutatta, hogy nem Bajor a gyerek apja. 

A Bors megkérdezett egy DNS-szakértőt, mi lenne a jó megoldás a rokoni szálak felderítésére. "A korábbi vizsgálatok, melyek a vérminta elemzésén alapultak, messze nem voltak olyan precízek és pontosak, mint a mostani DNS-vizsgálatok. Természetesen a vérvizsgálat és a DNS-vizsgálat hozhat egymástól eltérő eredményt, utóbbihoz pedig elég egy egyszerű nyálminta is."