Több héten át tartó próbaüzem után szeptember 8-án reggel - több hónapos csúszás után - elindult a fővárosi közbringarendszer, azaz a Mol Bubi.

A Life.hu néhány munkatársa is tesztelte már a Bubit. Arról, hogy hogy tetszett a lányoknak a zöld bicikli, IDE kattintva olvashatsz bővebben.

A 76 gyűjtőállomásból, 1100 almazöld, egységes kinézetű, strapabíró kerékpárból álló rendszert reggel adták át a budapestieknek. Az egymástól 300-500 méterre elhelyezett gyűjtőállomások a pesti oldalon a Nagykörúton és a Városligeten belül, Budán pedig a Vízivárosban, valamint a dél-budai egyetemi negyedben és a Margitszigeten találhatók.

Forrás: molbubi.bkk.hu

Jegyet venni a főbb gyűjtőállomások érintőképernyős felületein és a Mol Bubi weboldalán, míg bérletet a BKK ügyfélközpontjaiban lehet vásárolni. A bérlet kiváltásához személyes szerződéskötés szükséges. Az alkalmi felhasználók 24 órás, 72 órás vagy 168 órás jeggyel próbálhatják ki a közbringát. A BKK számos indulási, illetve állandó kedvezményt kínál.

Kolléganőnk, Barbi cipeli a BubitFotó: Bácsi Róbert László - Origo

A fejlesztés több mint egymilliárd forintba került. Ebből 900 millió forint az EU-támogatás, az önrészt pedig a Fővárosi Önkormányzat nyújtotta a BKK-nak. A rendszer üzemeltetésének főszponzora a Mol, emellett a jegyek és bérletek bevételéből és a Fővárosi Önkormányzat támogatásából tartják fenn a rendszert - olvasható a BKK közleményében.