Ahogy a Life.hu is megírta, a szlovák milliárdosnő 2013. augusztus 21-én okozott halálos közlekedési balesetet, amelyben négy ember vesztette életét. Eva Rezesovának a bírósági ítélet szerint kilenc évig biztosan nékülöznie kell a luxust. Jelenleg a Gyorskocsi utcában vár a másodfokú ítéletre, ezután valamelyik női börtönbe helyezik, ahol a munka alól nincs felmentés neki sem.

A korábban luxuskörülmények között élő nőnek ugyanúgy dolgoznia és takarítania kell majd, mint rabtársainak, látogatókat is csak havonta egyszer fogadhat. A minimálbér egyharmadáért, azaz nagyjából havi 30 ezer forintért dolgoznak elítéltek, amelyből napi 400 forint tartásdíjat vonnak le tőlük. Mindenki a képzettségének megfelelő munkát kap.

Fotó: Bielik István

A pálhalmai és a kalocsai női börtönben reggel 6-tól 14 óráig dolgoznak a rabok, cipőkészítő, varrodai, mosodai, illetve könyvtári munkákat láthatnak el. Ezek közül vár valamelyik feladkör Rezesovára, aki a zárkájában lavórban vagy a zuhanyzóban fürödhet majd, napi háromszori nagyon szerény menüsorból álló étkezést biztosítanak neki – olvasható a Best magazinban.