A SportKlub több közismert arca került le a képernyőről október elején. Tőlük elköszönt a csatorna, nem számítanak továbbra állandó képernyőseik, vendégeik és néhány műsorvezető munkájára.

A csatorna tulajdonosváltása után Bárdos Andrásnak, Gianninak köszönték meg a több éves együttműködést, és Marenec Fruzsina műsorvezetőtől is búcsút vettek. A régebbi arcokat újakkal pótolták, mint például az egykori szépségkirálynő, Aryee Claudia Dedei, közismerten Tücsi, aki augusztus óta tagja a csapatnak. Molnár Andi és Világi Péter egyelőre maradhatott a csatornánál. Cooky nem tud róla, hogy nem számítanak a munkájára, ő jelenleg a dzsungeléletre koncentrál, ahová már a héten elutazik. Igaz, új  Oh la la adások sem készültek vele.

Forrás: Facebook/Gianni, RTLKLUB, Life.hu

A SportKlubnál nem volt munkaviszonyom, csak állandó vendégként, beszélgetőtársként vettem részt a műsorokban. Nem is engedett volna egy másik csatornánál műsort vezetni, csak beszélgetőtárs voltam. Október elején eljött a pillanat, amikor úgy döntöttünk, hogy nem folytatjuk tovább a közös munkát” – tudtuk meg Bárdos Andrástól, aki továbbra is a Hír24 tévéjének a műsorvezetője és egyetemi tanár.

Marenec Fruzsinát is kerestük, de nem értük el.

„Már nincs műsorom és két hete sok embert elküldtek, a cég tulajdonosi körében beállt változás miatt. Nagyon szerettem ezt a műsort vezetni, két évig csináltam. Nagyon pozitív élményekkel gazdagodtam a közös munka alatt” – árulta el Gianni.

A csatornától is megkaptuk a hivatalos választ, íme a lényeg:

"Minden csatorna számára lényeges, hogy bizonyos időközökben frissüljön a kínálata, így a SportKlub is fontosnak tartja a műsorstruktúra időszakos újragondolását, finomhangolását. A nézők novemberben új műsorokkal és új műsorvezetőkkel találkozhatnak a SportKlubon a régi sztárok mellett. Molnár Andit, Bárdos Andrást és Cooky-t egy ideig nélkülözniük kell a SportKlub nézőinek, de ők természetesen,a dzsungelből való visszatérésük után ismét feltűnnek a SportKlub képernyőjén. Közös megegyezéssel távozott Marenec Fruzsina szerkesztő-műsorvezető."

Új tulajdonosnál a SportKlub
Az IKO eladta a SportKlubot, amelyet február 8-tól az Ayudate Holding Tanácsadó Kft. birtokol. A váltással egy időben a sportadó  módosította műsorát.A csatorna 2006 óta sugárzott Magyarországon, kiemelkedően sok saját gyártású műsorral rendelkezett