Te tudod, mivel eteted a kutyádat? Íme, a nagy kutyatáp-teszt

Forrás: Thinkstock -
kutya teszt kutyatáp étel kutyatartás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem mindegy, hogy mi lesz a kutya vacsorája. A NÉBIH letesztelte, melyik falatok a legjobbak kedvencednek. 

A tesztből kiderült, a Magyarországon kapható száraz kutyatápok szerencsére veszélyes anyagoktól mentesek, és az olcsóbb árkategóriájú eledelek között is találhatóak nagyon jó minőségűek. Megvizsgálták a tápok színét, szagát, megjelenését és csomagolását is.

Forrás: Thinkstock

Az eledelek nagyjából egyötödénél találtak jelölési hiányosságot. A legjobbnak a 2,5 kilós Ecopet Natural bizonyult, amit az 1 kilós Select Gold és 2,5 kilós Natural&Delicious követett. Az Aldi 3 kilós tápja is a legjobb 10 között szerepelt.

Az Egyesült Királyságban 20 ezer és 50 ezer font, azaz nagyjából 8 millió és 20 millió forint közötti összeg üti évente a markát azoknak, akik a kutyatápkóstoló szakmát választják. Nekik nem csak egyes cégek saját márkáit kell tesztelni, hanem folyamatosan követni a versenytársak termékeit is.

Salsázó kutya az internet új kis kedvencehttp://www.life.hu/news/20141222-salsa-zenere-tancol-a-kutya-igy-orul-gazdajanak-amikor-meglatja.htmlSalsa zenére „táncol", így várja gazdáját egy jó fej kutya, akiért odáig van most a világháló népe.NewsOrigoVan olyan kutya, amelyik jódlizik – 10 dolog, amit nem tudtál az ebekrőlhttp://www.life.hu/csalad/20141031-a-kutyakrol-ezt-biztosan-nem-tudtad-van-amelyik-jodlizik-es-csokkentik-a-vernyomast.htmlAhány kutya, annyi jellem. Minden fajta másban jó, de egy dologhoz biztosan az összes kutya ért: a gazdi legnagyobb kedvencének lenni. Íme, 10 dolog, amit még biztosan nem tudtál négylábú barátaidról!Család--Állati barátság – egy kutya és egy delfin különleges kapcsolatahttp://www.life.hu/news/20140919-allati-baratsag-egy-labrador-minden-nap-beuszik-a-tengerbe-hogy-talalkozzon-delfin-baratjaval.htmlLétezhet barátság kutyus és delfin között? Nos, egy igazán különleges videóra bukkantunk az interneten, amely bizonyítja, hogy igen. Ilyen nem csak a mesékben van! NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.