Egy Disney-parkba legalább egyszer az életben el kell jutni, legalábbis azok szerint, akik már jártak ott. Most megmutatjuk a Disney-parkok legjobb és legijesztőbb hullámvasutait. Garantáltan kedvet kapsz a száguldáshoz.

Bár a Disney-parkokba senki sem rettegni jár, a merészebbek kipróbálhatják a parkok témáihoz illeszkedő hullámvasutakat, vadabbakat, és gyerek-kompatibiliseket egyaránt.

A párizsi Disneyland Big Thunder, azaz nagy vihar nevű hullámvasútja az egyik nagy kedvence a vidámpark imádóknak. Folyók fölött, sziklák között, alagutakon át száguldhatnak, akik felülnek rá. 

 A California Screamin', azaz kaliforniai sikítás nevű hullámvasútra csak az igazán bátraknak ajánlott jegyet váltani, ugyanis olyan tempóban gyorsul és kanyarog, hogy már a videótól is elszédültünk. 

 A floridai Summit Plummet az tízes skálán tíz pontot kap, ha azt kell az utasoknak osztályozni, mennyire volt izgalmas és félelmetes a menet. Ráadásul nem a szokásos hullámvasútról van szó, hanem sok vízzel és felvonókkal megspékelt csúszda-hullámvasútat próbálhatnak ki a legmerészebbek. 

 

Ilyen volt a budapesti Vidámpark
Sajnos a budapesti Vidámparkba már nem látogathatsz el, de nosztalgiázhatsz egyet. Megmutatjuk, milyen volt a retró Vidámpark, és néhány éve hogyan szórakoztak a látogatók.

 Korábban a Life.hu megmutatta a világ legjobb vidámparkjait, és a legsokkolóbb baleseteket, amik vidámparkokban történtek.

/1501/130__2015120114441