Lezajlott a TV2 belső vizsgálata az Éden Hotel kérdéses jelenete miatt. Elnézést kért a csatorna, és elismerik hibájukat.

A csatorna belső vizsgálatot indított, és a Médiahatóság is vizsgálja az Éden Hotel nagy port kavart jelenetét

 A Vodafone Magyarország is tiltakozik az Éden Hotel április 24-i adásában látható jelenetek, illetve a csatorna történtekhez való hozzáállása ellen. A cég sajtóközleményben foglalt állást, és közölte: felfüggesztették a hirdetéseket, amelyeket a TV2-re terveztek.

A belső vizsgálatból kiderült, sem a gyártó cég, sem a TV2 kollégái nem jártak el kellő érzékenységgel, mikor a jelenetet látták és értékelték, nem tartják erkölcsileg problémásnak. 

Forrás: MTI/Mohai Balázs

A TV2 képernyőjére kerülő adások technikai és tartalmi ellenőrzése, valamint átvétele már a csatorna kreatív osztályának hatásköre és felelőssége. A vizsgálat megállapította, hogy e terület munkatársai jelen esetben szintén nem megfelelő körültekintéssel jártak el, amikor adásba szerkesztették és így képernyőre engedték a kérdéses jelenetet tartalmazó epizódot. A terület vezetőjét és a tartalom átvételéért felelős szerkesztőjét a mai napon a TV2 vezetősége írásbeli figyelmeztetésben részesítette. -olvasható a csatorna sajtóközleményében.

Mostantól még szigorúbban ellenőrzik a műsorokat adásba kerülés előtt, hogy ilyen tartalom ne kerülhessen képernyőkre. 

A TV2 kijelenti, hogy kész műsorpolitikájának felülbírálására, és mérlegeli, hogy a jövőben indít-e hasonló jellegű valóság show-t. A csatorna hibáját is elismeri, elnézést kér érte.