Szinte felüdülés volt a kutyákkal foglalkozó Tornóczky Anita számára, a mikor a forgalmas fővárosban egy kacsacsalád segítségére sietett.

Tornóczky Anita ott segít, ahol tud, legyen szó bármilyen négylábú állatról. Most épp egy bajba jutott kacsacsalád köszönheti neki, hogy sérülés nélkül visszajutott a Dunába. 

Forrás: MTI/Földi Imre


„Az egyik kolléganőm hívott, hogy Rudas fürdőnél egy kacsacsalád totyog fel-le a villamosok, autók és buszok között és egy fiatalember lelkesen őrzi őket, de az alsó és felső rakparton lehetetlen átjutni velük. Gyorsan magamhoz vettem egy lepedőt és egy hordozót és rohantam. A helyzet esélytelennek tűnt, az öt pici akkoravolt, mint egy golflabda, a mama stresszes, lihegett, ami madaraknál nem jó jel. Amikor kiderült, hogy a bejelentő fiatalember tengerimalac-mentő, előkerült egy szétszedhető ketrec, amivel gyorsan körbekerítettük a bokor alatt lapuló, pánikba esett kacsamamit. A picik össze-vissza futkostak és lassan, egyenként, "megvan, megvan" kiáltás kíséretében bekerültek a hordozómban. Már csak a mamát kellett már átvarázsolni a Dunához. Futottam, másztam, kiengedtem a kiskacsákat és vártam, amíg egyesült a kis család a Dunán"- osztotta meg velünk a kalandot Anita.

Facebook/Tornóczky Anita