Még tavaly nyáron döntöttek a híres magyar divattervező gyilkosának ügyében, az ítéletet azonban mindezidáig elhallgatták.

Meglepő módon csupán 10 évnyi börtönbüntetésre ítélték Király Tamás gyilkosát, aki még két évvel ezelőtt, otthonában fojtotta meg a külföldön is ismert divattervezőt.

Király Tamást két éve találták holtan nyolcadik kerületi lakásában.Fotó: Toepler Zoltán

Az ügyben még tavaly nyáron, az ítélkezési szünet előtt döntést hozott a Fővárosi Törvényszék, ősszel pedig már jogerősen is határoztak az ügyben, az ítéletről azonban eddig nem lehetett tudni.
„Az ügyészség korábban fegyházban letöltendő büntetést szorgalmazott, de az eljáró tanács végül börtönfokozatot határozott meg" – közölte a 10 év börtönbüntetésre ítélt L. József jogi képviseletét ellátó ügyvéd a Magyar Nemzettel.

Ki is volt Király Tamás?
Április 7-én villámgyorsan bejárta a hazai sajtót a hírt, hogy nyolcadik kerületi otthonában holtan találták a külföldön is híres magyar divattervezőt, Király Tamást. De ki is volt ő, miért lett külföldön is elismert tervező? A Life.hu most két hazai, divatéletben jártas személy, Kiss Szilárd stylist és a divatkönyveiről ismert Csipes Antal segítségével járt ennek utána.

Willi Ildikó az ítéletről azt is elárulta a lapnak, hogy a bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a férfi súlyos látási problémákkal küszködött, és mentálisan sem volt teljesen ép.

Király Tamást az egész hazai divatvilág megrendülten gyászolta, emlékére pedig külön weboldalt is létrehoztak. A formabontó kreációiról ismert divattervező 60 éves volt.