Utasokkal együtt szabadult el a hullámvasút Budapesten

Forrás: MTI/Beliczay László -
veszély Budapesti Állat-és Növénykert hullámvasút baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csak a szerencsén múlt, hogy senkinek nem esett baja szombat délután a Budapesti Állat-és Növénykertben, amikor is utasokkal a fedélzeten elszabadult a hullámvasút.

Szombat délután, alig fél tucat utassal elszabadult a hullámvasút a budapesti Holnemvolt Parkban, írja egy olvasói beszámoló alapján a nol.hu. A szerelvényen nem tartózkodott a kanyarokban a fékezésért felelős dolgozó. A hullámvasút mellett állt, és láthatóan pánikba esett, amikor a szerelvény váratlanul nekiiramodott. Később a hullámvasút olyannyira felgyorsult, hogy a lap szerint az egyik kanyarban a külső íven futó kerekek felemelkedtek a sínről. Csak a szerencsén múlott, hogy senki nem sérült meg az incidensben.

Forrás: MTI/Beliczay László

A szerelvény lassításáért felelős hölgy, miután megállították a szerelvényt azzal védekezett, ő szólt, hogy senki ne szálljon fel, mert a hullámvasút csak később indul. Szerinte addig senki nem szállhatott volna fel, amíg ő el nem foglalja a helyét a fékező állásban, ugyanakkor a lap olvasója állítja, nem hallotta a figyelmeztetést, mert akkor két kisgyerekkel nem ült volna fel.

Hanga Zoltán, a hullámvasutat üzemeltető állatkert szóvivője is az utasokat tette felelőssé a történtekért, akik munkatársuk tiltása ellenére felszálltak a szerelvényre. Hanga szerint a hullámvasút történetében ilyen még nem fordult elő és ha a szerelvény kisiklik, akkor sem tud a mélybe zuhanni. Éppen ezért a történtek miatt nem is indítottak komolyabb belső vizsgálatot - írja a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.