Mindenképpen lépnie kell a rendőrségnek a Morning Show egyik hallgatója által beküldött üzenet miatt.

Nemsokára rendőrök kereshetik meg Sebestyén Balázst és a Class FM Morning Show című reggeli műsorának szerkesztőit egy, a műsorban felolvasott üzenet miatt - írja a Bors.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Balázsék a hétfő reggeli adásban arra a kérdésre várták a választ: hogyan lehet ma átverni a főnököt? A következő SMS-t az elsők között olvasták fel:

"Egy ismert vállalkozó ügyintézőjeként 10 millió forint kenőpénzt kellett átadnom egy kerületi rendőrkapitánynak, de csak ötöt adtam oda, a másik felét megtartottam. Ezután a kaszinó igazgatójánál egymillióért vettem igazolást, hogy négymilliót szerencsejátékon nyertem. Így már az éves szja-bevallásomba is beleírhattam. A főnököm közben tíz évre bevonult, így happy end lett."

A lap megkereste a rendőrséget, indítanak-e nyomozást a korrupt rendőr, a vesztegető vállalkozó, az okirat-hamisító kaszinóigazgató és a SMS-t feladó tolvaj miatt.

"A hatóságoknak ilyen helyzetekben hivatalból nyomozást kell indítania. A kitörölt üzeneteket ráadásul a hatóság a szolgáltatótól meg tudja szerezni" - mondta el a Borsnak dr. Bacsek György független ügyvéd. Az élő műsor jellegéből adódóan a műsorvezetők sokszor az sms-ek felolvasása közben ismerik meg azok teljes szövegét, sokszor nincs lehetőségük arra, hogy meggyőződjenek az üzenetek valóságtartalmáról. Előfordul az is, hogy a hallgatók nem valós történetet küldenek el, mindössze egy-egy poénnal szeretnék színesíteni a műsort. A beküldött sms-eket a rádió nem tárolja. A Class FM, valamint a Morning Show csapata természetesen mindig a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően készíti a rádióműsorokat" - tudta meg a lap a Class FM rádiótól.