Külön sávot kaptak Antwerpenben a séta közben SMS-ezők

Forrás: Thinkstock -
veszély mobiltelefon Antwerpen sms sáv okostelefon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ideiglenesen külön sávot festettek fel a belga Antwerpen belvárosában a séta közben SMS-t vagy okostelefonon más szöveges üzeneteket író gyalogosok számára.

A kezdeményezés egy helyi telefonboltból indult. Az antwerpeni üzlet szerint a mobiltelefonok tekintélyes része a séta közben írt üzenetek miatt törik darabokra.

Forrás: Thinkstock

"Miközben SMS-t írsz vagy Whatsapp-üzeneteket küldözgetsz a barátaidnak, valószínűleg úgy sétálsz át az utcákon, hogy nem figyelsz a körülötted lévő dolgokra, csak arra, mi történik a képernyőn" -nyilatkozta a kezdeményezés szóvivője, aki hozzátette: bebizonyosodott, hogy számos alkalommal az SMS-ezés miatt ütköztek a járókelők más gyalogosokkal vagy oszlopokkal. Életveszélyes is lehet a képernyőre irányuló kizárólagos figyelem, például ha valaki nem néz körül, mielőtt átmegy az úttesten.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.