Váczi Gergő Facebookon kért elnézést - "Igen, hibáztam"

Fotó: Rostás Bianka/Life.hu -
Váczi Gergő riport migráns
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Váczi Gergőt erősen bírálták a kommentelők a Mokka élő adásában bemutatott riportja miatt. Most reagált a kommentekre. 

A műsorvezető Facebookján osztotta meg gondolatait az őt ért támadásokra reagálva.

Az előzmény

Váczi Gergő a röszkei határ mellől jelentkezett be, ahol a zöldhatáron át próbálnak bejutni az országba a menekültek. Egy helyi asszony, Irénke néni, az önkéntes határvadász (az adásban is ilyen titulussal szerepelt) volt a riport egyik szereplője, aki arról nyilatkozott, hogy több menekültet is feldobott a rendőrségnél.
Interjút is készítettek négy szír migránssal.
A műsorvezető elképesztően hasznosnak titulálta Irénke néni tevékenységét, ezen kommentelők százai háborodtak fel. A tudósítást többen paródiának nevezték, a riporter szakmaiságát is kétségbe vonták.

A videó itt látható:

"Igen hibáztam.
Szakmailag valóban kifogásolható a múlt pénteki élő tudósításom a Mokkában. Tény, hogy elsodortak az élő kapcsolás alatti váratlan események, és tény, hogy nem tudtam higgadtan reagálni. Nem tettem fel fontos kérdéseket, melyekkel egyértelművé vált volna, hogy nem vagyok az „embervadászat” támogatója. Őszintén sajnálom, ha ezzel megsértettem mások érzéseit. Elnézést kérek.

Azt viszont határozottan elutasítom, hogy bárki bármilyen fórumon idegengyűlölőnek, rasszistának, antiszemitának, nácinak nevezzen. A gyűlöletkeltés határozott, tudatos szándékból ered, bennem pedig soha, semmilyen formában fel sem merült, hogy bárkit a származása, hovatartozása, vallása miatt bántsak. Sajnálom, hogy a tudósításnak ez a része akkor, az élő adásba nem kerülhetett be" -írta a műsorvezető és megosztotta az alábbi videót:

Kitálalt a modell: Cara Delevingne az édesanyja heroinfüggőségéről mesélthttp://www.life.hu/bulvar/20150620-cara-delevingne-modell-anyja-heroinfuggosegerol-meselt.htmlNapjaink egyik legismertebb modellje egy interjúban vallott arról a súlyos titokról, amit gyermekkora óta cipel magában. TV + Bulvár--Senki sem akar pajzánkodni Harry herceggelhttp://www.life.hu/bulvar/20150620-voxpop-vlogoli-ki-mennyiert-pajzankodna-harry-herceggel.htmlEzúttal arról faggatta az utca népét VlogOli, hogy ki mennyiért lenne hajlandó pajzánkodni Harry herceggel. Meglepő válaszokat kapott. TV + Bulvár--Így készül Lilu a fesztiválszezonrahttp://www.life.hu/bulvar/20150620-lilu-az-rtl-klub-musorvezetoje-a-fesztivalszezonra-keszul.htmlA gyönyörű műsorvezető már javában készül a fesztiválszezonra, és nem is akárhogyan!TV + BulvárOrigoGáspár Evelinnél betelt a pohárhttp://www.life.hu/bulvar/20150618-gaspar-evelin-kiakadt-a-bulvarmediara-ami-hazugsagokat-terjeszt-rola.html"Nincs vőlegényem, nem ismerek semmiféle Michaelt, és nem stílusom az, hogy mások pénztárcáját aknázzam ki" – többek közt ezekkel a szavakkal reagált egy róla szóló cikkre Gáspár Evelin, akinél úgy tűnik, betelt a pohár a bulvármédiát és a róla keringő pletykákat illetően. TV + Bulvár--Adát újra eltalálta Ámor nyila?http://www.life.hu/bulvar/20150609-pinter-adrienn-ada-az-rtlii-szelfi-cimu-musoraban-randizni-fog.htmlAda ismét ringbe szállt, és annak ellenére, hogy eddig nehezen ismerkedett, most újra randizgatni kezdett valakivel. Első benyomásait az RTL II új videonapló-sorozatában, a Szelfiben osztja meg a nézőkkel. TV + Bulvár--Repülőn randalírozott Kate Moss - rendőrök szállították le a géprőlhttp://www.life.hu/bulvar/20150608-rendorok-szallitottak-le-az-easyjet-londonba-tarto-jaratarol-kate-moss-szupermodellt.htmlÚgy tűnik, Kate Moss nem tudja kontrollálni magát, ha utazásról van szó.TV + Bulvár--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.