Fák dőltek ki, vezetékek rongálódtak meg, többen megsérültek, és egy halálos áldozatot is követelt a vihar július 8-án. Több helyen még csütörtökön is jelentős fennakadások várhatóak. 

A délutáni vihar csúcsidőszakában 189 riasztást kaptak a mentők a fővárosból és környékéről, ezek közül 63 lehetett összefüggésben a viharral. Tájékoztatása szerint jellemzően ledőlt fák, leesett faágak, kő- és üvegtörmelékek, a szél által felkapott tárgyak okoztak sérülést, közölte Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője. 

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A zord időjárás egy halálos áldozatot is követelt: a XIX. kerületben egy lakás pincéjében a felgyülemlett csapadékvíz miatt egy embert halálos áramütés ért. 

Mi a helyzet a budapesti közlekedéssel?
Folyamatos a tegnapi károk helyreállítása. Jelenleg is számos felszíni járat nem, vagy csak módosítva közlekedik, továbbá a pótlóbuszok a menetrendhez képest ritkábban indulnak. A gyors és kényelmes utazás érdekében a felszíni járatok helyett a metróvonalak igénybevételét ajánlja a BKK. 
Az M3-as metró, valamint a H6-os, a H7-es, a H8-as és a H9-es HÉV ismét a teljes vonalon jár.
A teljes vonalon pótlóbusz közlekedik a 72-es, a 77-es, a 80A, a 81-es és a 82-es trolibusz helyett.
A 41-es villamos helyett Budafok kocsiszín és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között pótlóbusz közlekedik.
A XXII. kerületben a Háros utcán, a Liszt Ferenc utca kereszteződése után ELMŰ oszlopok kidőlése miatt az 58-as, a 141-es és a 158-as autóbusz módosított útvonalon közlekedik, a Liszt Ferenc utca megállóhelyet áthelyezték.
Törökbálinton a 88-as, a 140-es, a 140B és a 172-es autóbusz módosított útvonalon közlekedik, nem érinti az Ady Endre utca megállóhelyet.
A BKK arra kér minden utast, hogy mielőtt elindulnak, tájékozódjanak a honlapról vagy mobilapplikáció segítségével.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Fejér megyében 9400-ról 431-re csökkent az áramkimaradások száma. Itt a katasztrófavédelem folyamatosan dolgozik a szolgáltatóval a károk helyreállításán - tette hozzá. Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője azt mondta: épületekre és utakra dőlt fák miatt érkeztek bejelentések, továbbá elöntött pincékhez, alagsori helyiségekhez riasztották az egységeket - számolt be az MTI.

Egy épület a XX. kerületben teljesen lakhatatlanná vált, a IX. kerületben egy gázvezetéket rongált meg egy kidőlt fa, a fővárosi tűzoltóknak gázömlést is meg kellett szüntetniük.