Döbbenetes! Halálra ette magát a 23 éves lány

Forrás: Thinkstock -
rendellenesség halál szívelégtelenség otthon lány szindróma gondozás Kontroll evés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy ritka, de nagyon súlyos rendellenessége miatt volt csillapíthatatlan az étvágya a brit Kirsty Derrynek. A fiatal lány szívelégtelenségben hunyt el.

Szó szerint a halálba zabálta magát Kirsty Derry. A 23 éves brit lánynál 2 évesen diagnosztizálták az úgynevezett Prader-Willi-szindrómát, amely miatt állandó éhség gyötörte.

Forrás: Thinkstock

Rendellenessége miatt körülbelül 120 kilóra hízott, amelyből közel 45 kilót élete utolsó 9 hónapjában szedett fel. A kontroll betartására családjának, különösen édesanyjának, Julie-nak kellett odafigyelnie: az 50 éves asszony otthon saját maga gondoskodott arról, hogy be legyen zárva a hűtő, a fagyasztó és a kamra, a konyhaszekrény pedig olyan magasan volt, hogy Kirsty ne tudja elérni.

A lány, miután nagykorú lett, külön szeretett volna költözi édesanyjától, hogy végre önálló életet élhessen. Édesanyja nem örült az ötletnek, kompromisszumként végül egy otthonban helyezte el lányát, hogy folyamatos ellenőrzés és megfigyelés alatt tarthassák őt.

A személyzet azonban, mint kiderült, nem vette komolyan Kirsty gondozását, sőt, az egyik tagját meggyőzte arról, hogy nyissa ki a konyhaszekrény zárát, hogy ételt vehessen ki belőle. Kirsty ezután gyakorlatilag halálra ette magát csokoládéval és fagylalttal.

3 éves és 48 kiló - Sokkoló betegség sújtja az indiai családot

Az ötéves Jogita Ramesbhai Nandvana 34 kiló, a hároméves Anisa 48, a 18 hónapos Hars pedig 15 kilót nyom – mindhárman ott vannak a világ legelhízottabb gyermekei között. Az az ételmennyiség, amit egy hét alatt elfogyasztanak, jóllakatna két átlagos családot két hónapon keresztül. Róluk bővebben a Life.hu-n ide kattintva olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.