Ismeretlenek festékszóróval az oroszlángyilkos szót írták fel annak az amerikai fogorvosnak a floridai nyaralójára, aki vitatott körülmények megölte Zimbabwe híres oroszlánját, Cecilt.

A feliratot a Walter Palmer fogorvos által 2013-ban 1,1 millió dollárért megvásárolt Marco Island-i házának garázsajtajára festették fel. A rongálást kedden fedezték fel. Az ügyben a helyi rendőrség vizsgálatot indított.

Tüntetés a fogorvos rendelője előttForrás: AFP/Adam Bettcher

Egyes hírek szerint az elkövetők emellett pácolt sertéskörmöt szórtak szét Palmer garázsfeljáróján. Ezt az értesülést hivatalosan nem erősítették meg.

Az 55 éves Palmer a közösségi médián keresztül több fenyegetést kapott, a minneapolisi rendelője előtt tüntetéseket is tartottak. A vadász sajnálkozását fejezte ki Cecil elejtése miatt, ugyanakkor az állította, hogy a zimbabwei oroszlánvadászata törvényes volt.

A fogorvos floridai nyaralójában jelenleg senki sem lakik. Az épületet biztonsági kamerákkal szerelték fel.

Világszerte felháborodást váltott ki, hogy Walter Palmer gazdag amerikai fogorvos július 1-jén segítőivel kicsalta a nemzeti parkból a fekete sörényéről ismert 13 éves hímoroszlánt és nyílpuskával kilőtte. Palmer állítása szerint akkor tudta meg, hogy védett állatról van szó, amikor az elpusztult oroszlánon meglátta a GPS-nyakörvet. Zimbabwe kérni fogja a fogorvos kiadatását, hogy feleljen tettéért.