Fodor Zsókának, az ország Magdi anyusának igazi pechsorozata volt. Manapság már nevetve emlékszik vissza kalandos útjára, de persze, mikor a történet megesett, még koránt sem volt számára nevetséges. 

Erdélybe, Mikházára indult fellépni két kollégájával Fodor Zsóka. "Indulás előtt itthon gondosan kitettem az összes iratomat, nehogy elvesszenek" – mesélte Fodor Zsóka a Borsnak"Aztán beültünk Gál Tamás autójába Lénárt Lacival, lelkileg felkészülve a hét és fél órás útra. A határnál a román határőr kérte az útlevelem, mire elmagyaráztam neki, hogy nem kell, engedjen át nyugodtan. Nem engedett, szigorúan ismételgette: „Vissza!” Könyörögtem neki én is és a magyar határőr is, de minden hiába. Mit tehettünk, elindultunk vissza, Pestre. Kétszázhatvan kilométer... Eltettem az útlevelem, és éjjel fél háromkor már Debrecen előtt voltunk, ahol egy kútnál megálltunk pihenni."

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

A pihenés után kiderült, a kocsi nem indul el, mert lemerült az elem a slusszkulcsban. 

"Lassan jött fel a nap, mi pedig mindent megpróbáltunk, hívtuk a márkaszervizt is, de hiába. Tizenegykor kezdődött volna a bejáró próba Mikházán... Aztán egyszer csak a kesztyűtartóban Tamás megtalálta a pótkulcsot. Boldogan indultunk tovább, van útlevél, van kulcs, mi baj lehet?"

Beütötték a címet a frissen vásárolt GPS készülékbe, de nem tudták, hogy több Mikháza is van Romániában. A GPS a moldvai Mikházára irányította a színésznőt és kollégáit. 

"Szerencsére felhívtak a színházból, hogy merre járunk? Kiderült, hogy kétszáz kilométerrel túlmentünk. Éppen harmincadik órája voltunk úton, ébren, amikor végre megérkeztünk. A három óriási malőr miatt 1800 kilométert autóztunk. Ilyen velem még nem történt!" - fejezte be a kalandos történetet Fodor Zsóka.