A színész állítása szerint általában 30 másodperc sem kell ahhoz, hogy felismerjék az utcán. Most hajléktalanként járkált New York legforgalmasabb részén, mégsem ismerte fel senki.

Legújabb, Time Out of Mind című filmjében Richard Gere hajléktalant alakít. A most mozikba kerülő film első forgatási napján a színész kitalált egy kísérletet: a filmbéli ruhájában kilépett New York legforgalmasabb utcájára, mert kíváncsi volt, hogy felismerik-e. Az eredményen ő maga is megdöbbent. „New York legforgalmasabb utcáján álltam és senki nem ismert meg. Igaz, hogy kukáztam, de ha bárki vette volna a fáradtságot, hogy a szemembe nézzen, rájöhetett volna, ki vagyok. Ez azonban nem történt meg.”

Forrás: AFP/Tiziana Fabi

"Rádöbbentem, hogy az emberek észlelése rendkívül felszínes. Nem én voltam itt a lényeg, hanem az, hogy elsiklunk a dolgok felett. Nem állunk meg egy pillanatra, hogy igazán a mélyére lássunk annak, ami körülvesz minket. Pedig a felszín alatt sokkal mélyebb valóság rejlik, mint azt gondolnánk!" – vonta le a következtetést a színész.

Már 66 éves Richard Gere, Hollywood legsármosabb színésze
Vannak férfiak, akiken nem fog az idő vasfoga, és a kor előrehaladtával csak még vonzóbbá válnak. Ilyen a ma 66. születésnapját ünneplő Richard Gere is, aki hollywoodi szívtipróként vonult be a történelembe. Olvasd el a Life.hu cikkét!