Két éve rátalált a szerelem Tóth Verára, és végre boldog. Azonban előtte nehéz időszakon ment keresztül. Lezárta a múltját, de csak most, négy évvel később volt képes először beszélni róla.

"Volt néhány éve valaki az életemben, aki kis híján tönkretett" - kezdte Tóth Vera a Story magazinnak. "Belesétáltam egy pénzéhes szélhámos csapdájába, akivel egy internetes társkeresőn ismerkedtünk meg. Azt nem mondhatom, hogy kezdetben nem voltak kölcsönösek az érzelmek, de lassan rá kellett döbbennem, hogy átver. Üzletembernek adta ki magát, vonzó, jóképű pasi volt. Én pedig, aki a neveltetésemből nem is hoztam mást, csak a nagy szívemet és a szeretetéhségemet, azonnal hozzáköltöztem. Visszatekerve már látom, hogy észrevétlenül manipulált. Mindenáron azt akarta elérni, hogy rá legyek utalva. Szép lassan elszakított mindentől, amibe később kapaszkodhattam volna, a kedvéért minden személyes tárgyamat eldobtam."

Fotó: Zsigmond László/Life.hu

Az énekesnő eleinte nem vette észre a jeleket. Mikor párja arra kérte, vegyen neki cigit vagy más apróságokat, vett. Aztán a férfi elkezdett kölcsönkéregetni. 

"Végül már milliós tételekről volt szó. Lépésről lépésre derült ki, hogy meggyűlt a baja a drogokkal. Olyankor egészen megváltozott a személyisége" - mondta a magazinnak Vera. "Fizikailag soha nem bántott, annál inkább szavakkal, és leginkább a nőiességemben. Sokszor megkaptam, hogy egy nőnek otthon úgy kell kinéznie, mint egy szappanopera-hősnőnek. Elegánsan, talpig sminkben... Gyakran mélyen megsértett. Talán eleinte szeretett, csak nem tudott mit kezdeni a drogos énjével."

Vera érezte, hogy a férfi megcsalja. "Pekingbe kellett utaznom egy rendezvénysorozatra, ott éltem át az első különös rohamomat. Hirtelen azt éreztem, nem vagyok a testemben." Az énekesnő később tudta meg, hogy mikor ő Pekingben volt, párja tényleg megcsalta. "Az utolsó csepp az volt a pohárban, mikor már itthon, a számítógépén nyitva hagyta a társkereső oldal ablakát. Akkor hívtam fel az egyik legjobb barátomat, Mujahid Zolit."

Zoli át is ért, összepakolták az énekesnő legfontosabb holmijait, és elmentek. 

Vera a szakítás után 10-15 kilót fogyott, odavoltak érte a férfiak. Fogalma sem volt, hogy az összeomlás szélén áll. Egy fellépésre tartva elkapta a pánikroham, mentőt kellett hívni hozzá. Hamarosan újabb roham jött, és nem akart elmúlni. Vera utánakeresett az interneten, mi baja lehet, ekkor akadt rá az deperszonalizációs személyiségzavarra. Orvosi segítséget kért, egy évig kezelték, míg kigyógyult a lelki betegségből. 

"A régi Tóth Vera meghalt. Az új megszületéséhez azonban rengeteg szenvedésre volt szükség."

Az énekesnő azóta megtalálta a boldogságot szerelme, Ádám mellett.