Jelen állás szerint igen rosszak a kilátásai a csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezett, 30 milliós kárt okozó lopással és vesztegetéssel gyanúsított Galambos Lajosnak - írja a Bors.

A napilap megkeresésére az ügytől független jogász, dr. Magyar György úgy nyilatkozott: lopás esetében 5 és 50 millió forint között jelentős értékről beszélhetünk, amely alapesetben 1–5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Abban az esetben azonban, amennyiben bizonyítást nyerne, hogy az elkövetők bűnszövetségben vagy üzletszerűen követték el cselekedetüket, akár 8 év szabadságvesztés is kiszabható. A vesztegetés büntetőjogi minősítése független attól, hogy milyen összeggel, vagy akár csak egy ajándéktárg­gyal kíván valaki jogosulatlan előnyhöz jutni. Alapesetben 3 év szabadságvesztéssel büntetendő a vesztegető, de súlyosabb, minősített esetekben itt is akár 8 év szabadságvesztés szabható ki. 

Galambos Lajost, feleségét és egy számunkra azonosíthatatlan férfit visznek az 5-ös tárgyalóba a Budaörsi Járásbíróságon 2015. szeptember 24-énFotó: Szabó Gábor - Origo

Lajcsi egy többszemélyes zárka lakója, egyelőre csak az ügyvédje látogathatja, még nincs engedélyezett kapcso­lattartója. Naponta háromszor étkezhet, hetente egyszer zu­hanyozhat. A zárkájában min­den­nap van lehetősége meleg vi­zes mosdásra. A zárkában tart­ha­tó tárgyakról szigorú szabályok rendelkeznek, de egyéni kérésre és elbírálásra akár hangszert is kaphat a börtönben.

Bár csütörtökön még közlékeny volt a sajtóval, a rendőrség­gel egyelőre nem működik együtt Lajcsi. Kihallgatásán megtagadta a vallomástételt. A gyanúsítás ellen azonban panaszt jelentett be, az előzetes letartóztatás elrendeléséről szóló döntés ellen is fellebbezett.