Megkezdődött a dán Peter Frederiksen ügyének tárgyalása a dél-afrikai Johannesburgban, akinek mélyhűtőjében bezacskózott női nemi szerveket talált a rendőrség szeptemberben. 

A 63 éves Peter Frederiksen hosszú évek óta élt feleségével Johanessburgban, ahol fegyverkereskedéssel foglalkozó üzletét vitte.

Forrás: AFP/Charl Devenish

A férfit egyik állítólagos áldozata jelentette fel, akit megerőszakolt, megcsonkítani azonban nem sikerült neki. A házkutatás során 21 darab bezacskózott vaignát és mellettük orvosi műszereket is találtak a dán származású Frederiksen mélyhűtőjében. A férfi a tárgyalásán tagadta, hogy bármi köze lenne a dolgohoz. 

Fogalmam sincs, hogy mit kerestek azok a vaginák a mélyhűtőben. Semmi közöm hozzájuk- fogalmazott a Mirror szerint Frederiksen, aki már halott feleségére akarta terelni a gyanút. Nem tudtam, mire kellenek ezek az eszközök, csak annyit, hogy a feleségem kuruzslókkal állt kapcsolatban.Többször figyelmeztettem Anna-t, hogy máshol kellene tárolnia ezeket az eszközöket, de hogy mellettük vaginákat is tartott a mélyhűtőben, arról fogalmam sem volt" - mondta el a tárgyaláson Frederiksen, akinek otthonában megcsonkított nemi szerveket ábrázoló fotókat találtak. Ezeket állítása szerint a hegyekben élő nőkről készítette, akiktől engedélyt kapott a fotózásukhoz.

Frederiksen felesége, Anna Matseliso Molise alig pár héttel ezelőtt halt meg, amikor október végén otthonából kilépve több fejlövést kapott. A rendőrség tanúvédelmi programot ajánlott az asszonynak, miután a házkutatás után őrizetbe vették férjét, Anna azonban nem élt vele. Az ügyben övé lett volna a legfontosabb tanúvallomás.