Kivonultak a TEK-esek egy óbudai iskolához - Bombariadó volt

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán -
bomba iskola terrorelhárítás Óbuda TEK bombariadó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Terrorelhárítási Központ emberei és a rendőrség is kivunolt az óbudai brit nemzetközi iskolához. A tanulókat biztonságos helyre, a szemközti Kiscelli Múzeumba menekítették. 

Bombariadó miatt vonultak ki a TEK-esek és a rendőrök a Kiscelli közi British International Schoolhoz. Jelenleg is vizsgálják az épületet, a környéket lezárták, a kommandósok átvizsgálják az iskolát és annak 2-300 méteres körzetét - írja az Origo.

FRISS: Bombát nem találtak, de a veszély valós volt a TEK szerint

Bombát végül nem találtak a helyszínen. Délután 3 óra környékén feloldották az útzárat, a kommandósok, valamint a rendőrség is elhagyta a helyszínt. Hajdu János, a Terrorellenes Koordinációs Bizottság vezetője is megjelent az iskolánál, annyit mondott, hogy "valós volt a veszély".

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Az épületet kiürítették, a diákokat pedig a közeli Kiscelli Múzeumba menekítették, ott várják szüleiket.

A BRFK III. kerületi Rendőrkapitánysága közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.