Terrorfenyegetés miatt bezárták az iskolákat: 640 ezer diákot küldtek haza

Forrás: AFP/Robyn Beck -
terror Los Angeles terrorfenyegetettség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bezártak mintegy ezer iskolát, és hazaküldtek 640 ezer diákot Los Angelesben azt követően, hogy a hatóságok riasztást kaptak. New York is hasonló fenyegetést kapott, de ott nem zárták be az intézményeket.

Ramon Cortines, a körzet oktatásügyi illetékese azt mondta: az iskolák biztonságáért felelős rendőri szervezet egyik vezetője kora reggel értesítette, hogy több iskolát is veszély fenyeget a városban - írja cikkében az Origo.

Üres iskolabusz Los Angelesben Forrás: AFP/Robyn Beck

Arra nem tért ki, hogy a diákok milyen veszélynek voltak kitéve, mindenesetre a tanulók biztonságát szem előtt tartva inkább az iskolák bezárása mellett döntöttek. Az AP információi szerint tengerentúlról érkezett a fenyegető üzenet, amelyben nem jelölték meg, hogy melyik Los Angeles-i iskolát érheti támadás.

Egy másik forrás szerint viszont egy iskola igazgatósági tagja kapta emailben a veszélyt jelző üzenetet, amelyet valószínűleg Németországból, Frankfurtból küldtek.

New York hasonló fenyegető üzenetet kapott, de ott arra a következtetésre jutottak, hogy

hamis riasztásról van szó, ezért nem zártak be iskolákat.

Bill de Blasio polgármester kijelentette: szilárd meggyőződése, hogy a gyerekek nincsenek veszélyben a városban. William Bratton New York-i rendőrfőnök szerint Los Angelesben túlreagálták a helyzetet. Szerinte az, aki magát dzsihadistának nevezve fenyegetőzött, olyan hibákat vétett, amelyekből világosan kitűnt, hogy csak egy "tréfacsináló".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.