Bíróság elé állt Gyabronka József, akit egykor Móka Mikiként ismert meg az ország. Az ittas vezetés vádjában bűnösnek vallotta magát a színész.

2015. december 18-án éjfél előtt igazoltatták a Vámház körúton Gyabronka Józsefet, akit feljelentettek az intézkedő rendőrök, mivel jelzett az alkoholszonda – írja a Blikk. Ügyét csütörtökön tárgyalták.

Forrás: Takács Attila (Megafilm)

„Gyabronka József már a helyszínen elismerte felelősségét. Vegyék figyelembe, hogy 39 éve vezet balesetmentesen, emellett 4 éves gyermekéről és ágyhoz kötött beteg édesanyjáról gondoskodik, éjfél előtt pedig alig volt forgalom, így csak csekély mértékben veszélyeztette a közlekedőket” – fogalmazott védőbeszédében Mille Attila, Gyabronka ügyvédje.

Családi helyzete és büntetlen előélete, valamint kora enyhítő körülménynek számított a bíróságon. A Jászai Mari-díjas művész az utolsó szó jogán elmondta: elismeri bűnösségét, és megbánta, hogy ittasan ült volán mögé.

„Bár a törvény ezt a bűncselekményt két év börtönbüntetéssel sújthatja, van arra mód, hogy bírói mérlegeléssel enyhébb legyen a szankció. A személyi körülményekre és a megbánásra való tekintettel 204 ezer forint pénzbüntetést állapít meg a bíróság, emellett öt hónapos eltiltást a járművezetéstől” – hirdette ki a bíró.