A Beatrice zenekar legendás frontembere ma ünnepli a hetvenedik születésnapját. Énekes, színész, dalszövegíró, és a magyar könnyűzenei élet egyik ikonikus alakja.  

Feró 1946. január 14-én született Letenyén. Már a hatvanas évektől zenél, és punk bandák tagjaként áll színpadra. Elvégezte a Kandó Kálmán Műszaki Főiskola erősáramú üzemmérnök szakát, de az államvizsgát halogatta, nehogy bevigyék katonának, ami végül - a diploma feláldozásával - sikerült is neki.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A Beatrice zenekart 1970-ben, Csuka Mónikával közösen alapították. Az évek során a banda sokat változott, majd 1978-ban rockbandává alakultak, melynek Feró lett a frontembere. A siker persze nem maradt el, és a közönség hamar a szívébe fogadta a csapatot. Az immár csak fiúkból álló együttes jellegzetes külsővel koncertezett: bőrszerkóban és babos kendővel a nyakban vagy a homlokon.

Nagy Feró és Waszlavik „Gazember, Petőfi, Velorex, SámánFotó: Polyak Attila - Origo

A rendszerváltás után a politikába is belekóstólt, de maradt a zenénél, és mára a kereskedelmi tévék ügyeletes rockerévé vált. A tökéletes buli szerinte nem a képzett énekhangról szól, hanem arról, hogy a közönség jól érezze magát. Az énekes több televíziós produkcióban is feltűnt már, 2010-ben péládul mentor lett az X-Faktor tehetségkutató műsorban. 

Nagy Feró 2013-ban az X-Faktor színpadánForrás: RTL Klub

 

Nagy Feró: Papucs vagyok!
A rocker sokat köszönhet feleségének, hiszen az ínségesebb időszakban az ő fizetéséből élt a család. Sosem szégyelte, hogy ő bizony mindent megtett szerettei kényelméért, és ha ezért papucsnak számít, akkor büszkén vállalja.