Kényszerleszállást hajtott végre egy orosz gép szerdán, mert a felszállás után kigyulladt az egyik hajtóműve. Szerencsére ezen kívül nagyobb baj nem történt, de azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi történhetett.

Az Orenair légitársaság Boeing 777-200 típusú gépe helyi idő szerint szerdán 17.47-kor, magyar idő szerint 23.47-kor szállt fel a Dominikai Köztársaság népszerű üdülőhelyéről, Punta Canáról 351 utassal a fedélzetén. A gép Moszkvába tartott, de az egyik utas szerint körülbelül

15 perccel a felszállás után kigyulladt az egyik hajtómű.  

Egy dominikai lap, a Listin Diaro úgy tudja, hogy a gép két órát repülhetett, amíg kiengedte az üzemanyagát, ellenben a Flightradar24.comadatai szerint csak körülbelül 38 percet tölthetett a levegőben. 

A járat útvonalaForrás: Flightradar24.com

Egyelőre annyi biztos, hogy a pilóták a visszafordulás mellett döntöttek, a gép pedig rendben leszállt Punta Cana repülőterén. Az incidens során senki sem sérült meg, de az utasoknak a vészcsúszdákon kellett elhagyni a fedélzetet, erről egy videót is készült.

Az orosz turistákat a közeli Bavaro egyik szállodájába szállították, ők várhatóan az Orenair egyik másik gépével utaznak haza csütörtökön.