Hihetetlen! Fára mászott, így úszta meg a tigristámadást

Forrás: Thinkstock -
tigris támadás Nepál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csodával határos módon élte túl egy holland turista Nepálban a tigristámadást. Az utolsó pillanatban ugyanis sikerült felmásznia egy fára és megmenekült.

Gerard Van Laar január óta túrázik Nepálban, a vadállat akkor támadt rá, amikor kísérőjével a Bardia Nemzeti Parkban kirándult szombaton. "Hirtelen ordítást és morgást hallottam, majd láttam, hogy teljes sebességgel rohan felénk egy tigris" - mondta a férfi az AP hírügynükségnek.

A turista gyorsan reagált, és felmászott egy fára. A kísérője nem volt ilyen szerencsés, ugyanis megsebesült, amikor elfutott, hogy

elterelje a tigris figyelmét.

De a tigris visszatért és elkezdett körözni a fa körül, amire a rémült férfi 6 méter magasra mászott fel.

Forrás: Thinkstock

Van Laar nagyjából két órán keresztül próbált észrevétlen maradni, ekkor sietett segítségére többedmagával a nepáli idegenvezetője, és

elkergették a ragadozót.

Az idegenvezetőt végül kórházba vitték, de csupán egy napig tartották bent, Van Laar pedig szerencsésen megúszta egy karcolás nélkül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.