A bennfentesek szerint Anglia uralkodónője a hírekkel ellentétben szívén viselte Diana hercegné sorsát, örült, hogy ilyen nagyszerű unokákkal ajándékozta meg, és hogy segített közelebb hozni az embereket a brit királyi családhoz.

Bár a brit királyi családnak kezdetben adódtak kételyei Dianával kapcsolatban, a Daily Mail-nek megszólaló források szerint Erzsébet királynő kedvelte Károly herceg egykori feleségét, és tisztában van vele, milyen sokat köszönhet neki.

Forrás: DPA/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/John B. Shelley

Úgy gondolta, hogy Diana csak egy csinos kis bajkeverő, aki nem illik bele a családba és abba a szerepbe, amit rá akartak húzni - magyarázta a brit lapnak a királynő egyik, neve elhallgatását kérő közeli barátja, aki Erzsébet és Diana kapcsolatában a későbbiekben nem volt szó semmiféle összeférhetetlenségről, szimpatikusnak voltak egymásnak, de nem különösebben foglalkozott menyével. Látja, hogyan sugárzik ki Diana Vilmosból és Harryből, és mindez hogyan hat az emberekre. Dianát látják bennük az emberek. A kedvességet és a barátságosságot - tette hozzá a forrás. Diana 1996-ban vált el Károly hercegtől házassági problémáik miatt. A néhai hercegné rá egy évre, egy tragikus autóbaleset következtében vesztette életét.