Kónya Gergely kreatív főszerkesztővel beszélgettünk, és megtudtuk, hogyan boldogulhatnak majd a versenyzők a középkori körülmények között. Sőt, az is kiderült, hogy egy ismert arc fogja mentorálni a szereplőket. 

Hétfőn este elstartol a Farm, amelyben a játékosokat kemény próbatételek elé állítják majd. A Life.hu ellátogatott Szlovéniába, ahol a dombok között megbújva található a mesés házikó, ami első látásra otthonos ugyan, és azonnal beköltöznénk, de ha kicsit elmerülünk a ház rejtelmeiben, kiderül, se áram, se meleg víz, se illemhelyiség. A vizet a kert végén található kútból húzzák majd fel a versenyzők. Ha fürdeni szeretnének, meg kell melegíteniük, majd a dézsába öntve tudnak tisztálkodni, aztán a dézsából ki kell hordani a vizet.  A vécé egy pottyantós fabódé a ház mellett, ahova esős napokon fenéken csúszva lehet eljutni a sártengeren át. Kónya Gergely kreatív főszerkesztő a kulisszatitkokról mesélt nekünk, miközben ámultunk és bámultunk a házikó erkélyéről elénk táruló kilátás láttán. 

Forrás: RTL Klub

„A versenyzők kapnak a műsor elején egy élelmiszer-alapcsomagot (kolbász, szalonna, búza, alma, burgonya, zöldségek, kovászkészítéshez eszközök), utána viszont azt fogják fogyasztani, amit megtermelnek maguknak. Amikor elkészítenek egy készterméket, azért cserébe kaphatnak majd alapanyagokat. Tehát, ha mondjuk, megfejik a tehenet, és a tejből köpülnek vajat, ezért cserébe adunk nekik luxuscikkeket, például cigarettát.  A mentoruk Szilveszter gazda lesz – aki a Szombat esti láz győztese volt –, és heti kétszer látogatja majd őket, hogy kiadja a feladatokat, majd ellenőrzi az elvégzett munkát. A szereplők kapnak egy leírást, hogy mit hogyan kell elkészíteni. Vannak vidéki játékosok, akiknek biztos lesznek ismereteik” – magyarázta Gergely, akit arról is faggattunk, ölnek-e állatot majd a műsorban. 

Fürdőszoba dézsával és lavórokkalForrás: RTL Klub

„Vannak csirkék, mint minden tanyán, őket a tojásért és a húsáért tartják, nyilván ez egy morális kérdés lesz a játékosok között, hogy levágják-e a csirkét. Ha úgy döntenek, hogy levágják, azt adásban nem mutatjuk.  A növénytermesztést úgy oldják meg, hogy felásnak egy részt, és oda kapnak palántákat, azoknak kb. három hét, mire látható termése lesz, és tudják hasznosítani. De például a burgonyánál, amikor felásnak egy területet, akkor kapnak krumplit, mert az tíz hét alatt nem hoz termést” – mondta Kónya Gergely, aki azt is elárulta, hogy a szereplők biztonságban vannak, mert 24 órás orvosi ügyelet van, kisebb sérülésnél a házban látják el őket, ha nagyobb a baj, akkor természetesen kórházba szállítják őket. 

A játék menete:

Lesz kiválasztás, ahol egymás szemébe mondják, kit küldenének haza, majd lesz kihívás, és lesz egy párbaj, aki ezt elveszti, annak véget ér a játék. Tulajdonképpen egy feladaton múlik, ki marad játékban. A műsor legvégén azonban a nézők döntenek a nyertesről.