Gyermekorvosként dolgozik a Terézvárosi Egészségügyi Szolgáltatnál a férfi, akit azzal vádolnak, hogy lúggal öntötte le barátnője nemi szervét, majd egy szőnyegbe csavarva magára hagyta a lakásában. 

Még 2013 márciusában gyanúsították meg az akkor a Budai Irgalmasrendi Kórház főigazgatójaként dolgozó férfit azzal, hogy bántalmazta és savval öntötte le volt barátnőjét. Jelenleg a Terézvárosi Egészségügyi Szolgáltatnál gyermekorvosként praktizál a vádlott, aki nem is hajlandó felbontani a szerződését.

Képünk illusztrációForrás: AFP / PhotoAlto / Frédéric Cirou

A hírek kikerülése után az önkormányzat megvizsgálta a B. Krisztiánnal kötött szerződést, de nem tudták felbontani, ezért magát az orvost kérték meg arra, hogy önként bontsa fel azt - hangzott el a Tényekben. A férfi viszont nem hajlandó erre, azt mondja, igaztalanul vádolják, és őt is megilleti az ártatlanság vélelme, vagyis amíg nem lesz ítélet az ügyben, nyugodtan dolgozhat gyermekorvosként, hiszen a munkájára nem volt panasz. Az önkormányzat keresi a helyzet megoldásának további, jogi lépéseit, miközben a sértett, Erika megannyi palsztikai műtét után sem képes vizeletűrítésre és szexuális életre.

Öt közismert magyar erőszakoló, aki megúszta
Vannak hivatások, amelyek dolgozóit a közvélemény ösztönösen felruházza bizonyos pozitív tulajdonságokkal: azt várnánk el, hogy egy tanárként, orvosként, esetleg vallási vezetőként dolgozó személy az átlagnál több szociális érzékenységgel és empátiával bír. Az utóbbi időben viszont egyre több olyan történet lát napvilágot, amikor egy felelősségteljes pozícióban dolgozó ember brutális módon élt vissza hatalmával. A következőkben összegyűjtöttünk néhányat a közelmúltban nagy nyilvánosságot kapó, nők és gyermekek ellen elkövetett erőszakos esetekből.