Megvan Afrika szépe: ghánai lány nyerte a Miss Africa szépségversenyt

Forrás: AFP/John Wessels -
győztes szépségverseny Miss Africa Ghána Afrika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A dentálhigiénikusként dolgozó 24 éves Rebecca Asamoah nyerte a Johannesburgban először megrendezett Miss Afrika kontinentális szépségversenyt.

Negyvenen indultak, végül a döntőbe került 11 lány közül a 24 éves Rebecca Asamoah fejére került a Miss Africa szépségverseny győztesének járó korona. A második helyezett a zambiai Michelo Malambo, a harmadik pedig a dél-afrikai Jemimah Kandimiri lett.

Forrás: AFP/John Wessels

A Miss Afrika Kontinens címért versenyző szépségek fürdőruha helyett fekete pólóban és szűk rövidnadrágban álltak a közönség elé, és mezítláb táncoltak egyebek mellett az afropop olyan jól ismert számaira, mint a mali Salif Keita Africa című slágere.

Az afrikai kontinens szépségversenyének ötlete Neo Mashish dél-afrikai filmproducertől származik, aki elmondta, hogy öt éve dolgoznak a megvalósításon, a versengéssel a fiatal afrikai nőket akarják helyzetbe hozni.

Forrás: AFP/John Wessels

Asamoah hagyományos, ghánai aranyszínű gyöngyös koronát viselt, majd szintén ghánai kelméből készült estélyiben lépett szombaton a színpadra. A szépségversenyen elnyerte a johannesburgi Monash Egyetem ösztöndíját üzleti menedzsment szakra.

Forrás: AFP/John Wessels

Asamoah, aki tavaly már első lett a Miss Ghána versenyen, arról beszélt, hogy miközben sok problémát kell megoldani Afrikában, szerinte az lenne a legfontosabb, hogy a fiatalok lehetőséget kaphassanak, és "kéz a kézben a lehető legjobb hellyé tegyék" a kontinenst.

A döntő előtt a versenyzők számos rendezvényen mutatták be képességeiket, egyebek mellett saját országuk tradicionális ételeit főzték. A szervezők tervei szerint a Miss Afrika szépségverseny győztese a malária, a szegénység és az idegengyűlölet ellen folyó, Afrikai Unió-szervezte kampányokban is szerepet kaphat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.